16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 50 de ortaci de la EM Rodna se vor pensiona pana...

Peste 50 de ortaci de la EM Rodna se vor pensiona pana la sfarsitul anului

Peste 50 de ortaci care lucreaza la Exploatarea Miniera Rodna (judetul Bistrita-Nasaud) din cadrul companiei „Remin” Baia Mare (judetul Maramures) se vor pensiona pana la sfarsitul anului. Ei sustin ca au lucrat peste 18 ani in subteran si indeplinesc toate conditiile prevazute in OUG nr. 8/2003, care expira la sfarsitul acestui an.
Liderul sindical al Uniunii Sindicatelor Miniere Rodna, Simion Frunza, a declarat ca fiecare ortac va primi cate 20.000 RON la iesirea din sistem, plus un salariu mediu net pe economie in valoare de 800 RON timp de 24 de luni. Acestia se vor alatura celor peste 1.000 de mineri disponibilizati in ultimii ani de la EM Rodna si care s-au organizat in Asociatia Disponibilizatilor din Minerit.
„Noi stim ca Mina Rodna se va inchide in curand si nu mai suntem in pozitia in care sa deschidem conflicte de munca, asa cum fac colegii nostri de la Baia Mare sau din Valea Jiului, care au cate 4-5 produse pe care le exploateaza. Ce ne intereseaza acum este sa semnam un contract cat mai favorabil cu firmele care se vor ocupa de procedurile de inchidere si sa pastram cat mai multi oameni care sa lucreze atat in subteran, cat si in partea administrativa”, a spus Frunza.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă