13.9 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialSchimbari in conducerea Bancii "Transilvania"

Schimbari in conducerea Bancii "Transilvania”

Conducerea Bancii "Transilvania” (BT) va suferi o serie de modificari. Directorul executiv al institutiei bancare, ce isi are sediul in municipiul Cluj-Napoca, Nicolae Ploata, si-a anuntat retragerea din activitate. El si-a motivat decizia, afirmand ca vrea sa dedice mai mult timp familiei. El va fi inlocuit de catre unul dintre adjunctii sai.
Anuntul a fost facut cu ocazia ceremoniei de inaugurare a celei de-a 300-a unitati a institutiei bancare, chiar de catre presedintele grupului bancar, Robert Rekkers. Ploata a fost, in ultimii ani, director executiv, Chief Operation Officier, si a facut parte din conducerea BT. El a fost membru in Comitetul de Management si in Consiliul de Administratie.
Clujeanul, care a detinut o pozitie-cheie in cadrul BT, a coordonat domeniile decontari, carduri, informatica, investitii si logistica. "Locul sau va fi luat de Leontin Toderici”, a anuntat Robert Rekkers. Toderici are pozitia de Deputy Chief Operation Officier si a fost unul dintre adjunctii lui Ploata. Noul sef va coordona departamentele de decontari, carduri si informatica.
Deocamdata, conducerea bancii nu a decis cine va prelua celelalte atributii detinute pana acum de Nicolae Ploata. In acest an, numarul clientilor bancii clujene a trecut de 750.000 si si-a deschis 80 de unitati noi. Cele mai multe dintre ele sunt situate in Ardeal. Fiecare dintre noile unitati a costat intre 45.000 de euro si 100.000 de euro.
Cota de piata a Bancii "Transilvania” este de 4,3 la suta. Ea este nucleul grupului financiar BT si are 4.200 de angajati. In acest moment, Banca "Transilvania” este singura institutie bancara romaneasca cu sediul central intr-un alt oras decat Bucuresti.
In paralel, grupul financiar si-a diversificat activitatile. El a intrat si pe piata microfinantarilor. De asemenea, BT are societati de leasing si de asigurari, precum si doua dintre cele mai importante companii de pe piata valorilor mobiliare. Este vorba de "BT Securities” si de "BT Asset Management”.
Potrivit unor surse din interiorul bancii clujene, "BT Asset Management” ar putea fi implicata in administrarea Fondului "Proprietatea”, care va deveni cea mai mare afacere romaneasca din domeniu. Oficialii bancii au negat zvonurile legate de posibilitatea schimbarii actionariatului.
Printre cei care au actiuni la Banca "Transilvania” se numara Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Financial Corporation, una dintre diviziile Bancii Mondiale.
Nicolae Ploata a dezmintit si informatiile potrivit carora Banca "Transilvania” ar putea intra in curand pe pietele Republicii Moldova si Ucrainei, asa cum afirmau o serie de jucatori de pe Bursa de Valori Bucuresti.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Eu candidez la președinție, pentru că iubesc România

În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene, spune Marcel Ciolacu Proiectul de țară al PSD a fost lansat duminică, la...

Vot istoric: Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota și din România, unde sunt deschise 16 secții de votare Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00,...

Soția lui Alexei Navalnîi îl vrea pe Putin prizonier într-o închisoare din Rusia

Iulia Navalnaia a afirmat că vrea ca Putin să treacă de la statutul de ţar al Rusiei, la cel de prizonier obişnuit în Rusia Iulia...
Ultima oră
Pe aceeași temă