16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialKatsav, in plin scandal sexual

Katsav, in plin scandal sexual

Dupa razboiul impotriva Hezbollah, israelienii au acum parte de un „divertisment” de tip telenovela, avand in rolul principal nu vreun actor celebru, ci pe insusi presedintele Moshe Katsav.

Scandalul de hartuire sexuala in care este implicat seful statului israelian ia amploare, acesta raspunzand ieri, timp de cateva ore, la resedinta sa, intrebarilor unei echipe de patru anchetatori ai politiei. Sotia lui Moshe Katsav, Gila, va trebui, de asemenea, sa raspunda intrebarilor politistilor. Este posibila si o confruntare intre Moshe Katsav si una dintre cele doua angajate care l-au acuzat de hartuire sexuala, cunoscuta doar sub initiala A. Mai multi angajati de la resedinta si de la biroul presedintelui au fost deja chestionati de politie.
Interogatoriul a avut loc a doua zi dupa ce politia a perchezitionat locuinta si biroul presedintelui Katsav, confiscand computerul personal al acestuia si o serie de documente. Cotidianul „Haaretz” il citeaza pe un responsabil de rang inalt din politie care a declarat ca „materialul care a fost procesat pana acum in acest caz este mai semnificativ si mai dramatic decat ceea ce s-a publicat in presa”.
Avocatii presedintelui au protestat impotriva „scurgerilor de informatii tendentioase din presa”, cerand chiar investigarea acestora. Ei au cerut sa se faca publica si o caseta continand inregistrarea unor convorbiri telefonice intre Katsav si A. care ar dovedi incercarea acesteia de a-l santaja pe presedinte.
A. l-a acuzat pe Katsav nu doar de hartuire sexuala, ci si de nereguli in acordarea gratierilor. Cotidianul „Maariv” a scris si ca unul dintre capii lumii interlope din Israel, Zeev Rosenstein, ar fi fost avertizat de membri ai personalului biroului presedintelui ca se pregatea arestarea sa.
Pe fondul acestui scandal, presedinta comisiei pentru afaceri interne a Knessetului, Ruhama Avraham, i-a cerut lui Katsav „sa salveze onoarea institutiei prezidentiale si sa ia o vacanta”. Presa israeliana face deja speculatii cu privire la demisia presedintelui si la posibilii sai inlocuitori.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă