21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPresedintele Basescu, milos cu democratii, certaret cu liberalii

Presedintele Basescu, milos cu democratii, certaret cu liberalii

Deputatul PNL Emil Strunga a tras cateva concluzii la discursul rostit de presedintele Traian Basescu in Parlament, discurs pe care, cu o fina ironie, l-a calificat ca fiind „maiestuos”, neuitand sa spuna ca i-a provocat si „admiratie”, pentru ca „aminteste de discursuri ceva mai vechi”

Discursul lui Basescu, pro-PD, anti-PNL

Prima conluzie a deputatului liberal este ca discursul sefului statului a fost partinitor, judecand aspru activitatea ministerelor conduse de liberali si dand mai putina atentie celor conduse de liberali: „Mai intai, ca a trecut in revista toate ministerele, cu doua exceptii si n-as vrea sa mai spun ca ministerele respective au o anume coordonare politica. Nu s-a spus mai nimic despre Mediu, desi suntem in situatia in care suntem si nu s-a spus decat foarte putin despre cel al Integrarii. In rest, au fost luate la bani marunti Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii, Educatiei, Agricultura, Justitia, Guvernul”. Deductia logica ar fi, in opinia deputatului Strunga, ca presedintele Basescu este multumit de ministerele conduse de PD, desi trei dintre ele sunt la fel de criticabile:
„Daca noi tragem concluzia ca domeniile care merg bine in Romania sunt cele care nu apar in discurs, inseamna ca suntem foarte multumiti de Ministerul Transporturilor, suntem foarte multumiti de Ministerul Mediului, de MMSS si de Ministerul Integrarii Europene. Cel putin trei din aceste ministere sunt la fel de criticabile ca si celelalte”. Iar concluzia este unica: „Aici este evident o tratare inegala a unor ministere, in raport cu altele”! Deputatul liberal a fost nemultumit si de aprecierea presedintelui ca guvernarea este mediocra, neuitand insa sa-i aminteasca lui Basescu ca se trage din aceeasi familie politica: „A facut o apreciere, ca suntem intr-o zona a mediocritatii. Si aici imi permit si eu o apreciere: inseamna ca, daca presedintele face o asemenea apreciere, probabil ca este undeva deasupra, ceva superior. Dar pe de alta parte, logic vorbind, ne tragem din acelasi trunchi. Am evoluat din aceeasi familie. Daca noi suntem mediocri…”

Basescu, lider al opozitiei?!

In opinia deputatului Emil Strunga, membru al Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor, presedintele ar fi trebuit sa se mai gandeasca inainte de a-si face publice aprecierile: „Presedintele Basescu trebuia sa se gandeasca o data in plus la perioada in care ne gasim acum, daca prin acest discurs el face bine sau face mai putin bine Romaniei, pentru ca raportul din 16 mai a Uniunii Europene e intrucatva favorabil, tonul raportului nu seamana cu tonul discursului”. Chiar mai mult de atat, Strunga este de parere ca Traian Basescu a preluat o parte din ideile opozitiei: „Mai mult decat atat, presedintele a preluat o serie de idei din motiunile opozitiei, motiv pentru care singurii care l-au aplaudat au fost cei din PSD si PRM, care l-au aplaudat asa cum aplaudau si la o motiune de cenzura”.
Ultima concluzie a deputatului Emil Strunga este ca presedintele a rostit un discurs de imagine, in care a emis critici, dar nu a venit si cu solutii: „Discusului i-a lipsit o proiectie catre viitor. Atunci cand critici trebuie sa vii si cu o idee despre ceea ce trebuie facut in continuare”.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă