15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialArtenie Cordos, reinvestit presedinte al Curtii de Apel

Artenie Cordos, reinvestit presedinte al Curtii de Apel

TARGU-MURES. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat, ieri, cu majoritate de voturi, admiterea cererii de reinvestire in functia de presedinte al Curtii de Apel Targu-Mures a judecatorului Artenie Cordos. Purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu, nu a putut, insa, sa precizeze daca in cadrul sedintei s-a dispus si revocarea din fruntea Curtii de Apel a magistratului Florea Grosu, actualul sef al acestei instante.
Potrivit spuselor Ceciliei Morariu, hotararea luata ieri va fi afisata in cel mai scurt timp pe site-ul CSM.
Artenie Cordos a fost inlaturat din functie in anul 2003, pe fondul scandalului legat de arestarea judecatorului Andreea Ciuca, fost presedinte al Tribunalului Mures, acuzata de luare de mita. Magistratul a atacat, insa, in instanta aceasta decizie la Tribunal, care a admis, in vara anului trecut, ca judecatorul a fost inlaturat de pe postul de conducere cu incalcarea legii.
Reprezentantii CSM au declarat recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar instanta suprema a respins ca nefondata aceasta actiune, astfel ca sentinta Tribunalului a ramas definitiva si irevocabila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă