13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialMuncitorii au blocat din nou drumul la Campia Turzii

Muncitorii au blocat din nou drumul la Campia Turzii

Aproximativ 300 de angajati ai combinatului siderurgic din Campia Turzii au blocat ieri drumul european care trece prin oras. La fata locului au fost trimisi scutieri, in incercarea de a tine sub control protestele.
Oamenii s-au adunat inca de dimineata in fata combinatului siderurgic si au intrerupt circulatia masinilor pe drumul european care face legatura dintre Targu Mures si Cluj-Napoca si care trece prin apropierea societatii. Automobilele au fost redirectionate pe doua drumuri judetene, asa cum s-a intamplat si vineri, cand soseaua a fost, de asemenea, blocata.
La combinat au fost trimise unitati de scutieri in incercarea de a tine sub control protestele, dupa ce o parte din demonstranti au incercat vineri sa ii agreseze pe prefectul Alin Tise si pe reprezentantii concernului rusesc „Mechel”, cel care detine pachetul majoritar la fabrica din Campia Turzii.
Protestatarii sunt nemultumiti de faptul ca reprezentantii conducerii combinatului au decis sa demonteze si sa taie utilajele din sectiile otelarie si laminare. Conducerea societatii le-a promis oamenilor din cele doua sectii ca vor fi redistribuiti in alte unitati de productie, dar salariatii se tem ca vor ramane fara locuri de munca.
Prefectul de Cluj, Alin Tise, a cerut reprezentantilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa studieze contractul de privatizare pentru a vedea daca acesta permite inchiderea unor sectii ale fabricii. Combinatul Industria Sarmei Campia Turzii a fost cumparat acum aproape patru ani de catre concernul rusesc „Mechel”, care a platit 27 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de actiuni si ar fi urmat sa investeasca alte 20 de milioane de euro in modernizarea fabricii. Unitatea are circa 5.500 de angajati, iar aproape toate familiile din orasul Campia Turzii au cel putin un membru care lucreaza la fabrica.

Cele mai citite

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă