12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialParc cultural la Ipotesti cu finantare externa

Parc cultural la Ipotesti cu finantare externa

Consiliul Judetean Botosani a primit acordul de mediu pentru derularea proiectului cu finantare externa privind amenajarea unui parc cultural la Ipotesti.
Este vorba despre avizul de mediu privind scoaterea din circuitul forestier a suprafetei de 2,35 de hectare care reprezinta Lacul Codrilor Albastri. Proiectul lansat anul trecut in cadrul programului PHARE 2004-2006 are o valoare totala de 3,5 milioane de euro, din care 90 la suta reprezinta fonduri nerambursabile si 10 la suta contributia Consiliului Judetean.
Avizul de mediu este necesar in derularea proiectului, deoarece cele 2,35 de hectare de teren se afla in prezent in administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, fiind nevoie de un proiect de hotarare de guvern pentru transmiterea suprafetei respective in administrarea Consiliului Judetean Botosani prin intermediul caruia se va derula acest proiect.
Proiectul, intitulat „Parcul Mihai Eminescu – dezvoltarea infrastructurii turistice in zona Ipotesti-Catamarasti Deal”, are in vedere valorificarea potentialului turistic in zona pe mai multe componente, respectiv imbunatatirea infrastructurii de la Memorialul Ipotesti prin constructia unei retele de alimentare cu gaze naturale, canalizare, reabilitarea retelei de alimentare cu apa sau cea de alimentare cu energie electrica.

Laborator de restaurare la Ipotesti

Totodata, la memorial se au in vedere construirea si dotarea cu utilitati a unui centru de informare si promovare care va cuprinde un birou de promovare turistica, laboratoare de restaurare, dar si un muzeu si spatii pentru distributia de obiecte de artizanat si suveniruri.
In cadrul aceluiasi proiect mai sunt vizate si reabilitarea zonei Lacului Codrilor Albastri prin decolmatarea acestuia si amenajarea unei zone de picnic pe pajistea din apropierea lacului.
In zona va fi extinsa reteaua de iluminat public si va fi reabilitata reteaua de alimentare cu apa potabila.
Cea de-a treia componenta cuprinsa in proiect este legata de refacerea prin asfaltare a drumului Baisa-Ipotesti, prima fiind o alta zona de interes pentru turismul botosanean.

Cele mai citite

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

Sancțiuni impuse de SUA, Marea Britanie și Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruși Evil Corp

SUA, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii aparținând unui agent FSB (Serviciul Federal de...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...
Ultima oră
Pe aceeași temă