22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAccidentarea lui Pavel produce ingrijorare in tabara noastra

Accidentarea lui Pavel produce ingrijorare in tabara noastra

Meciul dintre echipele de Cupa Davis ale Romaniei si Coreii de Sud din barajul Grupei Mondiale se anunta mai dificil decat ne asteptam. Mai intai, vremea a fost nefavorabila pentru tenis, toata noaptea din preziua intalnirii, precum si in cursul diminetii de ieri plouand torential. Cu putin timp inainte de inceputul partidei, precipitatiile au incetat totusi si, gratie prelatelor de protectie cu care a fost acoperita zgura de pe Centralul din cadrul Arenelor BNR din Capitala, gazda competitiei, meciul inaugural a inceput cu o intarziere de o jumatate de ora. Din pacate, scorul de 1-1 cu care s-a incheiat prima zi este departe de a fi multumitor, mai ales dupa cum modul in care au decurs „ostilitatile”.
In primul meci, dupa o ora si 40 de minute, Andrei Pavel, cel mai valoros jucator al echipei Romaniei, l-a invins fara probleme pe Woong-Sun Jun, tenismanul nr. 2 al asiaticilor, cu scorul de 6-0, 6-4, 6-3. Partea proasta este insa ca Pavel s-a accidentat usor, iar dupa incheierea partidei a avut nevoie de pungi cu gheata pentru a-si calma durerile care au aparut la umarul drept. „Sper sa nu fie ceva grav. Am simtit dureri spre finalul meciului, dar sper sa ma recuperez rapid”, a spus Andrei Pavel. In cea de-a doua intalnire a zilei, Victor Crivoi a pierdut in fata lui Hyung-Taik Lee, tenismanul numarul 1 al echipei Coreii, la un scor, 1-6, 1-6, 0-6, care ne scuteste de orice comentarii vizavi de valoarea celor doi „combatanti”. Rezultatul meciului Crivoi-Lee ridica insa mari semne de intrebare vizavi de mersul intalnirii daca Andrei Pavel nu va putea evolua la intreaga capacitate fizica.

Componenta dublului nostru se stabileste azi

In orice conditii insa, meciul de dublu de astazi ar putea fi decisiv in economia intalnirii, mai ales ca Lee a intrecut asteptarile, dovedindu-se un jucator periculos de bun. Din acest motiv, antrenorul Florin Segarceanu si capitanul nejucator Adrian Marcu au declarat ieri ca vor anunta in ultimul moment cine va juca meciul de dublu de astazi, regulamentul competitiei permitand ca formula finala sa fie definitivata cu maximum o jumatate de ora inainte de inceperea meciului. „Daca Pavel se va recupera dupa fizioterapie si masaje si va dori sa joace, va intra in teren alaturi de Horia Tecau. In caz contrar, Tecau va face pereche cu Florin Mergea, tandem pe care l-am pregatit de la inceput pentru intalnirea cu Coreea”, a precizat ieri Segarceanu.
Astazi, la dublu, romanii ii vor intalni pe Hyung-Taik Lee si Hee-Seok Chung, urmand ca maine, cu incepere de la ora 12, in ultimele meciuri de simplu, sa se confrunte cei mai valorosi jucatori ai celor doua echipe, Pavel si Lee, si cei mai slabi, Crivoi si Jun.

Se poate juca pana marti

In cazul in care conditiile meteo vor fi improprii pentru disputarea meciurilor, intalnirea va putea fi prelungita pana marti seara, in fiecare zi existand si posibilitatea de a se juca in nocturna. Daca totusi marti seara partida nu va fi incheiata, atunci va fi reprogramata. Reprezentantii Federatiei Internationale de Tenis prezenti la Bucuresti vor stabili unde si in ce conditii se va rejuca meciul dintre Romania si Coreea de Sud.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă