22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAcumularile de gaze fac noi victime la Otelu Rosu

Acumularile de gaze fac noi victime la Otelu Rosu

O puternica explozie a zguduit marti seara, in jurul orei 20.00, casele localnicilor de pe strada Revolutiei din orasul carasean Otelu Rosu, iar trei persoane care se aflau in imobil au fost ranite. In urma deflagratiei, o locuinta, care apartinea familiei Szabo, a fost distrusa in totalitate. Acest incident survine la doar doua zile dupa ce o alta casa din vecinatate a fost distrusa tot de o explozie.
Suflul deflagratiei de marti a avariat si locuintele vecinilor de pe Strada Revolutiei pe o distanta de cateva sute de metri. Din primele cercetari reiese ca explozia a fost provocata de acumularile de gaz care au scapat din conducta principala, veche de 40 de ani si care trece pe sub casele lor.
La fata locului au sosit la scurt timp trei echipaje ale Pompierilor Militari din Caransebes din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Primul ajutor a fost acordat victimelor de un vecin. Acesta a declarat ca a iesit din casa speriat de bubuitura si, realizand despre ce este vorba, a intrat printre daramaturi de unde a scos doua victime, Ion Szabo si Nelu Ba-derca, pe care le-a dus la spital.
Oamenii sustin ca exista infiltratii de gaz in toata zona, care provin de la conducta principala.
Potrivit medicilor, in prezent starea de sanatate a victimelor este buna.

Aceeasi cauza si la Rosiorii de Vede

O acumulare de gaze a fost cauza exploziei care a avut loc luni, la primele ore ale diminetii, in orasul Rosiorii de Vede. Deflagratia s-a soldat cu doi morti, trei raniti si distrugerea totala a imo–bilului. Potrivit colonelului Costel Ghebaura, gazele scapate din reteaua de alimentare au ajuns printr-o instalatie de canalizare in laboratorul farmaciei care functiona la parterul cladirii. Explozia a fost initiata, conform primelor cercetari, de un aparat electrocasnic sau de un calculator. Cercetarile sunt in plina desfasurare, ele urmand a fi extinse la reteaua de distributie a gazelor din oras. A. Stoica

Cronica neagra a bombelor urbane

20 februarie 2006: Un imobil sare in aer la Rosiori de Vede. Rezultatul: doi morti si alte 100 de apartamente avariate.
20 februarie 2006: O puternica deflagratie se produce intr-un imobil din orasul Otelul Rosu.
Craiova, 27 ianuarie 2006: Doua explozii provoaca moartea a doua persoane si ranirea grava a altor doua. Suflul exploziei distruge 1.000 de apartamente.
Bucuresti, 17 ianuarie 2006: O explozie datorata unei scurgeri de gaze provoaca moartea a doi tineri si ranirea altor trei. Doua imobile au fost spulberate.
Cluj, 30 mai 2005: O acumulare de gaze provoaca o explozie, care distruge noua garsoniere intr-un bloc. Nu s-au inregistrat victime.
Galati, 31 ianuarie 2004: O explozie intr-un bloc provoaca moartea unei persoane si ranirea altor doua.
Bucuresti, primavara anului 2002: O explozie intr-un imobil duce la distrugerea a 42 de apartamente. Nu s-au inregistrat victime.
Bucuresti, 3 decembrie 1998: Un bloc de pe Bdul. Dacia sare in aer din cauza unei explozii provocate de o scurgere de gaze. Doi morti si sapte raniti. Blocul este ulterior demolat, facand loc unui hotel.

Cele mai citite

Rațiu, dorit în cele mari campionate ale Europei!

Andrei Rațiu a făcut un meci mare în La Liga, la începutul acestei săptămâni, iar prestația sa nu a trecut neobservată. Presa din Spania...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă