10.2 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialDosarul "Gazeta", trimis la Curtea Constitutionala

Dosarul „Gazeta”, trimis la Curtea Constitutionala

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au trimis dosarul „Gazeta” la Curtea Constitutionala. Ei au suspendat judecarea procesului directorului executiv al trustului, Aurel Muresan, dupa ce aparatorul acestuia a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate.
Concret, avocatul Anatol Panzaru a invocat neconstitutionalitatea a doua articole din Codul de Procedura Penala. Potrivit acestora, o persoana arestata preventiv nu poate adresa instantei cererea de a fi tratat sub paza pentru boli care nu pot fi tratate in sistemul penitenciar. De asemenea, textele de lege nu dau posibilitatea unei persoane de a ataca cu recurs refuzul unei instante de a judeca o astfel de cerere.
Judecatorii de la Curtea de Apel au respins, luni, un nou recurs declarat de patru din cei cinci directori arestati in dosarul trustului de presa „Gazeta”.
Avocatii directorului de investigatii, fostul comisar de politie Ioan Otel, directorului de marketing, Dorel Vidican, si contabilei Anca Elena Cocut au cerut, de asemenea, incetarea arestarii preventive pentru clientii lor. Aparatorii lui Otel au insistat ca toate probele impotriva managerilor de presa au fost adunate si ca ei nu mai au cum sa influenteze ancheta penala pornita impotriva lor.
De asemenea, avocatul lui Dorel Vidican a insistat pe faptul ca directorul de marketing nu are antecedente penale si ca nu reprezinta un pericol social atat de mare incat sa trebuiasca sa fie judecat in arest preventiv. Toate aceste argumente nu i-au impresionat, insa, pe judecatori, care au decis ca directorii de presa trebuie sa ramana in arest, asa cum au cerut si reprezentantii Parchetului.
De la infatisarea de luni a lipsit presedintele trustului „Gazeta”, Liviu Man, care a renuntat la cererea de punere in libertate provizoriu chiar in fata instantei de la Tribunal. In dosar, cinci dintre managerii trustului de presa au fost arestati preventiv. Alti doi, directorul editorial Memoranda Onac si seful Departamentului de Protectie Interna, Adrian Avarvarei, sunt urmariti penal in stare de libertate.
Managerii de la „Gazeta” sunt acuzati de procurori ca ar fi santajat o serie de oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii publice din Transilvania.

Cele mai citite

VIDEO Incident șocant: mai mulți lideri din Gorj au fost în pericol de a lua foc

Un incident periculos a avut loc în comuna Ciuperceni, din județul Gorj, unde mai mulți lideri liberali au fost în pericol de a lau...

Asistentă medicală acuzată că a furat instrumente medicale din spitalul unde lucrează și, ulterior, le-a vândut

O asistentă medicală de la Spitalul Municipal Mangalia este cercetată penal sub acuzația de delapidare, după ce ar fi sustras medicamente și instrumente medicale...

10.000 de persoane din 4 localități au ieșit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă asupra violenței sexuale

Duminică, 20 octombrie 2024, a avut loc a zecea ediție a Marșului Împreună pentru Siguranța Femeilor, organizat de Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței...
Ultima oră
Pe aceeași temă