22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMiticizarea clubului alb-violet

Miticizarea clubului alb-violet

Prapastia dintre atitudinea actualilor conducatori ai FCU Politehnica si spiritul locului se adanceste pe zi ce trece. Succesul in fata feroviarilor clujeni nu a pus capat sirului de de-claratii si acuzatii din saptamana premergatoare jocului, dim-potriva. Un comunicat emanat din biroul presedintelui clubului cu sediul pe bulevardul timisorean Ferdinand a lasat opinia publica din oras si nu numai cu gura cascata.
De o virulenta extrema, atacul lui Marian Iancu la aghiotantul lui Gigi Becali coboara nivelul disputelor verbale din lumea fotbalului romanesc la un nivel greu de imaginat. Cel putin pe malurile Begai… Pana de curand, clubul alb-violet si suporterii sai erau renumiti pentru spiritul de fair-play care ii anima, refuzand sa copieze atat in tribune, cat si in declaratiile oficialilor apucaturile din interiorul si din jurul asa-zisilor granzi ai fotbalului mioritic.
Inclusiv in „era Dobos”, care a mutat un club bucurestean in capitala Banatului, atmosfera s-a pastrat in limitele modestiei, bunului-simt si temperantei, chiar daca acest lucru nu iti asigura vizibilitate in media. Lucrurile s-au schimbat, insa, radical. Daca in ceea ce priveste performantele fotbalistice noii stapani ai simbolului banatean, numit „Poli”, sunt departe de ceea ce si-au propus (prestatia de la Galati fiind elocventa in acest sens), in zona discursului public au reusit sa atinga, ba chiar sa depaseasca, „performantele” unor clasici ai genului precum MM Stoica, Borcea, Dinu „Vama”, „Pinalti” sau, mai recent, Mititelu.
Nu de putine ori patronul echipei si-a marturisit admiratia pentru „verbul” lui Stoica, care, alaturi de „charisma” sefului sau, ar avea o contributie decisiva la performantele Stelei. Un astfel de conducator isi doreste Iancu. Daca nu l-a putut inregimenta, a crezut de cuviinta sa-i raspunda la jignirile televizate cu un potop de imprecatii, care l-au lasat (pentru moment) fara replica pe preopinent.
Dupa esecul lamentabil re-prezentat de aducerea la club a lui Ion Craciunescu si refuzul lui Dinu „Vama”, se pregateste „implantarea” la „Poli” a bacauanului Gheorghe Chivorchian, conducatorul in care Iancu isi pune toata nadejdea ca va prelua muncile murdare la care trebuie sa se priceapa un adevarat „om de fotbal” din Roma-nia: de la declaratii razboinice, la relatia cu arbitrii si Liga, pana la transferuri. In asteptarea performantei, daca va veni vreodata, „Poli” e tot mai departe de Timisoara si spiritul ei.
Pentru multi dintre suporterii alb-violeti sunt importante titlurile, dar si modul in care acestea sunt dobandite…

Cele mai citite

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă