12.4 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialMunicipiul Cluj-Napoca redevine santier

Municipiul Cluj-Napoca redevine santier

Un numar de sapte strazi din centrul municipiului Cluj-Napoca si doua dintre cele mai importante bulevarde ale sale vor fi reabilitate in aceasta toamna. Pentru cateva saptamani, circulatia va fi din nou strangulata. Primarul orasului, Emil Boc, a anuntat ca au inceput lucrarile de reabilitare a strazilor Observatorului din cartierul Zorilor si Nicolae Titulescu din cartierul Gheorgheni.
Cele doua strazi preiau o mare parte a traficului de marfuri spre Oradea si Ungaria, sau spre Baia Mare si Bistrita, unde au inceput deja lucrarile, ce vor fi executate de compania italiana "Tirena Scavi”, castigatoarea licitatiei organizata anul trecut. Reabilitarea celor doua strazi va costa 70 de miliarde lei vechi, 50 de miliarde fiind oferite de Guvernul de la Bucuresti.
Prima consecinta a inceperii lucrarilor a fost formarea unor cozi de sute de masini care asteapta sa traverseze cele doua strazi. Din aceasta saptamana vor incepe lucrarile de reabilitare si pe sapte stradute din centrul orasului. Cea mai importanta este Iuliu Maniu. Acest lucru inseamna paralizarea unei parti din circulatie.
Anul acesta, Primaria a reabilitat 32 de strazi. Cele mai importante, respectiv Bulevardul Eroilor si strada Republicii, sunt inca in lucru si vor fi gata abia la inceputul lunii noiembrie. Tot atunci ar urma sa fie gata noua strada a Strugurilor, din estul Pietei Cipariu, care va asigura legatura dintre Centru si cartierele Gheorgheni si Andrei Muresanu.
In zona de nord a orasului, italienii de la "Tirena Scavi” au inceput lucrarile la prima centura de ocolire a municipiului, care va uni zona industriala de soseaua europeana spre Gherla, Dej, Bistrita si Baia Mare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Eu candidez la președinție, pentru că iubesc România

În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene, spune Marcel Ciolacu Proiectul de țară al PSD a fost lansat duminică, la...

Previziuni: Majorarea cotei unice la 16% în 2025 și TVA de 21% în 2026

Specialistul în fiscalitate, Gabriel Biriș, afirmă că în Planul fiscal se vede "o majorare ciudată" la TVA, începând din 2026. Planul Fiscal Structural pe Termen...

Stop vot la Tokio: 69 de moldoveni au votat în capitala Japoniei

S-a încheiat procesul de votare și în China, unde au votat 73 de moldoveni În capitala Japoniei, Tokio, s-a încheiat procesul de votare. Aici și-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă