15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTinerii designeri - inovatori si imaginativi

Tinerii designeri – inovatori si imaginativi

Marti la City Mall a avut loc prezentarea unor colectii ale unor tineri designeri, proaspeti absolventi sau inca studenti, care si-au prezentat creatiile ca niste adevarati designeri, dovedindu-se inovatori, imaginativi, rebeli si nonconformisti.
Parada a debutat cu prezentarea colectiei intitulate „Silk Road” pentru sezonul toamna-iarna, realizata de Una Moda Group si sponsorizata de City Mall, o colectie urbana cu influente grunge. Contrar titlului, tinutele au fost realizate din tricot, stofa si piele, dar Osman Diana, una dintre creatoare, studenta in anul IV, aflata la prima sa colectie serioasa, ne-a explicat ca matasea este prezenta in stare bruta, sub forma coconilor de matase aplicati pe accesorii, ca o trimitere spirituala catre drumul matasii, un mixaj cultural intre Occident si Orient. Tinerii designeri au tinut cont de tendintele modei pe plan international, au preluat temele si le-au transformat, insa uneori au creat senzatia de aglomerare, pentru ca intr-o singura tinuta puteai gasi fusta, iegari, pantaloni 3/4, sacou, camasa si gluga. Culorile predominante au fost negru, gri, rosu.
Agnes Keszeg ne propune colectia „Galeria Tretyakov”, inspirata din portretele si culorile prezente in imaginarul icoanelor ortodoxe rusesti sau catolice din spatiile francez si spaniol. Materialele alese – tricot, catifea, velur, in voga actualmente. Creatiile sunt pretioase si feminine, rochiile avand broderii aplicate ce reprezinta chipuri stilizate, aceasta fiind tema reluata in aproape toate tinutele. Jocul de culori a fost placut ochiului, combinatii de bej/bleu, auriu/verde sau verde smarald cu negru delectand privirea.
A treia colectie „Gritly-Glam Culture” ii apartine lui Amir Dobos si este inspirata de siluetele slim ale vedetelor Patty Smith sau Pete Doherty, in care predomina stilul rebel, nonconformism, in negru si verde inchis.
Smaranda Almasan ne-a propus colectia „Recycle”, o idee originala de a recicla piesele second-hand si a le transforma in ceva cu totul nou. In general prezentarea aprinde imaginatia privitorului care navigheaza catre noi dimensiuni, fracul poate fi rochie, camasa sfartecata – rochie, iar manusile stau pe guler.
Ultima prezentare, intitulata „La Luna”, ii apartine Irynei Katsel. Rochii fantezie in alb si negru delecteaza privitorul, transportandu-l intr-o lume a viitorului.
In general, tinerii designeri si-au ales cate un idol dintre designerii straini, foarte rar fiind mentionat vreun nume romanesc. Nu e de mirare vor sa fie originali, nu accepta repere. Wilhelmina Arz, designer cunoscut printre devoratorii de moda, a fost foarte incantata de creatiile tinerilor designeri, care ar putea sa prezinte cu succes colectiile lor pe podiumuri internationale, pentru ca abunda in imaginatie, in idei novatoare.

Cele mai citite

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă