9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialConstanta, membra a Clubului "Eurocity"

Constanta, membra a Clubului „Eurocity”

O delegatie a Primariei si Consiliului Judetean Constanta a participat la dechiderea Consulatului onorific al Romaniei la Genova.

Contactele cu autoritatile locale si conducerea administratiei provinciei Liguria au fost benefice pentru constanteni, prin semnarea unui protocol de infratire intre Constanta si Genova. Parteneriatul dintre administratiile locale Genova si Constanta va consta si in indrumarea in privinta accesului la fondurile comunitare. „Nu stim daca putem primi bani daca nu suntem membri UE. Vom primi de la Genova proiectul pe baza caruia s-a obtinut finantarea pentru reabilitarea cladirilor si vom intocmi, in cateva luni, si noi unul pentru zona peninsulara a orasului, care va fi trimis forurilor competente. Daca nu este posibil acum, vom primi banii dupa 2007, cand vom deveni membri UE”, a declarat primarul Radu Mazare. Si conducerea Consiliului Judetean Constanta va primi sprijin italian in ceea ce priveste dezvoltarea, prin acces la finantarea interna si externa, dupa ce se vor finaliza procedurile legate de parteneriatul CJC si administratia regiunii Liguria.
In opinia primarului municipiului Constanta, guvernantii ar trebui sa ia lectii de la italieni. Legislatia a permis extinderea constructiilor pana la malul marii, fapt ce a contribuit major la dezvoltarea activitatilor din domeniul turismului. Conducerea Ministerului Mediului ar putea vedea la fata locului modul in care strainii inteleg sa impace protectia mediului cu dezvoltarea unor activitati care contribuie la cresterea economica si a nivelului de trai al populatiei.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă