Modernizarea sistemelor de comunicatii
Societatea Electrocentrale Bucuresti a semnat cu compania Siemens un contract pentru realizarea unei retele moderne de date si voce. Potrivit contractului, a carui valoare este de un milion de euro si va fi finalizat in termen de cinci luni, viitoarea retea de voce si date va conecta sediul central al societatii cu CET Grozavesti, CET Sud, CET Titan, CET Progresu si CET Vest. Solutia are la baza implementarea unei retele bazate pe microunde, precum si a unor retele de cablu si centrale telefonice digitale in fiecare electrocentrala. „Cu acest proiect am castigat o alta oportunitate de a demonstra ca Siemens are un portofoliu adecvat de servicii si solutii pentru a putea raspunde solicitarilor de inalta calitate ale furnizorului de energie, ale carui operatiuni sunt esentiale pentru clienti”, a declarat la semnarea contractului Adrian Baicusi, CEO Siemens Romania.
Finantari SAPARD pentru zonele inundate
Unele lucrari din zonele afectate de inundatii vor fi finantate prin programul SAPARD, de imbunatatire a infrastructurii rurale. In acest sens, bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat de Guvern cu suma de 9,3 milioane lei noi, pentru decontarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice ale obiectivelor de investitii finanta-te prin SAPARD. Proiectele urmeaza sa fie aprobate pana la data de 30 iunie 2006.
Numar dublu de abonati la telefonia fixa alternativa
Numarul utilizatorilor care au ales oferta alternativa de telefonie fixa s-a dublat practic in a doua jumatate a anului trecut. "Daca la jumatatea anului trecut furnizorii alternativi aveau o cota de piata de 4,1% din punctul de vedere al numarului de clienti, datele preliminarii ne permit sa apreciem ca la sfarsitul anului 2005 aceasta s-a apropiat de 10%, numarul de abonati trecand de 430.000″, a precizat Alexandrina Hartan, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii. Potrivit vicepresedintelui ANRC, cele mai evidente efecte ale reglementarilor se inregistreaza pe segmentul convorbirilor internationale, unde furnizorii alternativi detineau, la 30 iunie 2005, o cota de piata de aproape 40%, iar tarifele au scazut cu pana la 70%.