13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialInselaciune de 3 milioane euro cu file CEC false

Inselaciune de 3 milioane euro cu file CEC false

ARAD. Doi argeseni au inselat mai multe firme din Arad achitand contravaloarea marfurilor achizitionate cu file CEC false. Potrivit politistilor din cadrul Serviciului de Investigare Fraude, Florica Balanescu, de 43 de ani, si Valerica Balanescu, de 40 de ani, ambii din localitatea Geamana, sunt cercetati pentru inselaciune si emiterea de file CEC fara acoperire.
Din cercetari s-a stabilit ca, in perioada 15 septembrie 2005 – 26 octombrie 2005, cei doi, in calitate de asociati si administratori la SC „PRIM. S.” SRL, au emis 34 de file CEC si un bilet la ordin, in valoare de 13.274.830,91 RON pentru a plati marfa cumparata anterior si neachitata, unei societati cu profil de carmangerie din Arad. In momentul introducerii filelor CEC si a biletului la ordin la unitatile bancare pentru efectuarea platilor, instrumentele de plata au fost refuzate, constatandu-se ca in conturile indicate de faptuitori nu exista disponibilul de bani necesar.
Intrucat prejudiciul cauzat este in valoare de 3 milioane de euro, conform legislatiei in vigoare, dosarul urmeaza sa fie inaintat la DIICOT Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă