17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSophie Marceau a implinit 40 de ani

Sophie Marceau a implinit 40 de ani

Fermecatoarea si talentata actrita franceza Sophie Marceau, pe numele ei adevarat Sophie Maupu, a implinit pe 17 noiembrie 40 de ani.
Ea s-a nascut la Paris si a inceput sa joace in filme de la 14 ani, debutand intr-un film cu adolescenti, „La Boum”, in regia regizorului francez Claude Pinoteau, care a selectat-o din peste 1.000 de candi-date. Acest film a cunoscut un mare succes in Franta, astfel ca a aparut si continuarea – „La Boum 2”, in care Marceau detine din nou rolul principal si impresioneaza suficient pentru a primi Premiul Cesar, la categoria cea mai promitatoare actrita. Au urmat filmele „Fort Saganne” si „Joyeuse Paques” in 1984, un an mai tarziu – „L'Amour Braque” si „Police”, in 1986 „Des-cente aux Enfers”, iar in 1989, „Mes Nuits Sont Plus Belles Que Vos Jours”, care au impus-o in cinematografia franceza. In 1988, pentru rolul din „Chouans”, castiga premiul pentru cea mai buna actrita intr-un film romantic, la un festival de gen. In 1990 joaca in „Pacific Palisades” si in „La Note Bleue”, apoi in comedii precum „Fanfan” in 1993 si „La Fille de D'Artagnan” in 1994. Cu rolul printesei Isabelle din „Braveheart”, pelicula regizata de Mel Gibson, film care a castigat nu doar premii Oscar, ci si numerosi fani, si-a castigat notorietatea internationala. Marceau isi va face debutul si ca regizor, realizand un film de noua minute, „L'Aube a L'envers”, prezentat la Festivalul de Film de la Cannes. In „A Midsummer Night's Dream” a jucat alaturi de Michelle Pfeiffer si Calista Flockhart, iar in 1999 a fost „Bond Girl” in cel de-al 19-lea film din seria Bond, alaturi de Pierce Brosnan – „The World Is Not Enough”.
La 24 iulie 1995 a nascut un baiat, din casatoria cu regizorul Andrzej Zulawski. Cele mai recente productii franceze in care a jucat sunt „A Ce Soir” (2004) si „Anthony Zimmer” (2005).

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă