17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialEpuizarea primului tiraj

Epuizarea primului tiraj

Care e cel mai vandut autor roman in 2006?
Octavian Mandrut, cu Romania. Atlas geografic scolar, vandut de Editura Corint in 17.000 exemplare, se situeaza pe pozitia I in lista noastra de autori romani de best-seller-uri. Am organizat recent, la Targul Educational de la Liceul „Iulia Hasdeu”, o lansare a unei alte lucrari de Octavian Mandrut, Primul meu atlas geografic, si am constatat afluenta de public tanar determinata de prezenta profesorului Mandrut, recunoscut ca o somitate in domeniul geografiei.
Alte titluri bine vandute scoase de Grupul Editorial Corint apartin unor autori straini. Merita facuta o comparatie: Peggy Post & Cindy Post Senning, Codul Emily Post al bunelor maniere pentru copii, Editura Corint Junior – 10.000 exemplare; Cronicile Wardstone: Ucenicul Vraciului si Blestemul Vraciului, de Joseph Delaney, Corint Junior – cate 7.500 exemplare; Copiii lampii fermecate de P.B. Kerr, vol. I-II, Corint Junior – cate 4.000 exemplare; Jerome K. Jerome, Trei intr-o barca, Editura Leda – 4.000 exemplare.

Ce inseamna pentru Grupul Editorial Corint un best-seller?
Un best-seller inseamna pentru noi epuizarea rapida a primului tiraj, de cateva mii de exemplare – semn ca titlul respectiv era intr-adevar cerut de piata. Dinamica vanzarilor in primele doua saptamani postaparitie ne indica, de cele mai multe ori, in ce ordin de marime se va inscrie cartea editata.

Ce greutati exista in scoaterea cartilor pe piata?
Principalul impediment in vanzarea de carte pe piata romaneasca il reprezinta puterea de cumparare, inca redusa, a publicului nostru potential. Cu toate acestea, e limpede ca tot mai multi cititori se orienteaza catre titlurile de calitate si de utilitate, optand pentru acele edituri care le-au oferit garantii de seriozitate. Prin toate cele patru edituri ale sale (Corint, Leda, Corint Junior si Runa), Grupul Editorial Corint s-a impus ca un partener veritabil in relatia cu publicul cititor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă