18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialClinica de chirurgie vasculara, inaugurata cu lipsa de personal

Clinica de chirurgie vasculara, inaugurata cu lipsa de personal

TIMISOARA. Spitalul Judetean din Timisoara gazduieste, din aceasta saptamana, a doua clinica de chirurgie vasculara din tara, ce a fost infiintata pentru a usura munca medicilor. Demersurile pentru noua unitate au demarat la inceputul acestui an, investitia fiind realizata prin reorganizare interna.
Pentru inceput, clinica este alcatuita dintr-o sectie, trei saloane si mai multe spatii utilitare, situate la etajul III al Spitalului Judetean. Pe viitor se are in plan o extindere, in limita fondurilor disponibile urmand a fi construita o sectie de recuperare, absolut necesara pentru asigurarea urmaririi postoperatorii.
Investitia in aceasta clinica este de circa 2 milioane de euro, Timisoara fiind al doilea oras din tara ce dispune de o asemenea unitate, prima fiind inaugurata, acum 6 ani, la Spitalul „Fundeni” din Bucuresti. Deoarece pentru aceasta clinica este nevoie de personal mediu si superior pregatit corespunzator, aici lucreaza acum doar patru medici.
Doctorul Georgel Taranu, specialist in chirurgie vasculara, este seful de sectie al noii clinici, el pregatindu-se pentru aceasta provocare la Innsbruck, in Austria. Acesta este ajutat de trei medici rezidenti, pregatiti tot in chirurgie vasculara.
In opinia directorului Spitalului Judetean, dr. Mihai Ionac, „prezenta unei sectii de chirurgie vasculara de sine statatoare reprezinta una dintre formele de modernizare si de ridicare a exigentei actului medical la standarde europene si internationale”.
O alta noua realizare a administratiei Spitalului Judetean este infiintarea unui Bloc operator unic, necesar pentru optimizarea programului chirurgical si pentru reducerea timpului de asteptare pentru interventii chirurgicale.
Cele 14.000 de operatii care se efectueaza anual la spitalul din Timisoara vor fi preluate de blocul operator, ce inglobeaza 25 de sali de operatie, aflate in patru locatii din orasul de pe Bega.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă