CNVM va supraveghea portofoliul SIF Oltenia
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat din nou vineri tranzactiile bursiere cu actiuni SIF Oltenia si va monitoriza administrarea portofoliului companiei pana la 60 de zile, apreciind ca disputa intre membrii conducerii poate pune in pericol functionarea SIF. Tranzactiile cu titlurile SIF Oltenia au fost suspendate si joi de la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce unii administratori au contestat deciziile Consiliului de Administratie in privinta schimbarii structurii de conducere a societatii de investitii. CNVM a aratat, intr-o ordonanta emisa joi seara, ca disputa poate pune in pericol buna organizare si functionarea societatii si a instituit masuri conservatorii constand in monitorizarea activitatii de administrare a portofoliului si de conservare a activelor societatii pe o perioada de pana la 60 de zile. De asemenea, tranzactiile cu titlurile SIF au fost suspendate. Incepand de vineri, directorul Directiei Generale de Supraveghere a CNVM, Vladimir Cojocaru, va supraveghea la sediul SIF Oltenia toate masurile adoptate si actele emise de catre organul de conducere legal constituit, referitoare la structura portofoliului si la valoarea activelor SIF, se spune in ordonanta.
Stanoiu, liber la pensia de magistrat
Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca Rodica Stanoiu poate lua in continuare pensie de magistrat chiar daca nu intruneste toate conditiile legale. Ministerul Justitiei a cerut in 2005 Curtii de Apel Bucuresti anularea deciziei de pensie in cazul fostului ministru al Justitiei, sustinand ca ar primi ilegal pensie de magistrat. Instanta i-a dat castig de cauza lui Stanoiu, pe motiv ca cererea ministerului a fost depusa prea tarziu. Rodica Stanoiu ar fi beneficiat de pensie de magistrat incepand cu 1 martie 2001, ea iesind la pensie la doar doua luni dupa ce a ajuns membru al Guvernului. Decizia Curtii de Apel poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Semn divin la Ilovita
Locuitorii satului mehedintean Ilovita – asezat nu departe de varsarea raului Bahna in Dunare – traiesc de cateva zile "o minune dumnezeiasca”, dupa cum se exprima dl Petre Tinica, viceprimarul comunei. O data cu inceperea lucrarilor de restaurare a picturilor din stravechea biserica a asezarii, Cel de Sus le-a trimis un semn divin, care i-a fascinat, luminandu-le calea spre implinirea nobilelor lor scopuri. La constructia schelei necesare efectuarii lucrarilor – care a fost amplasata in coltul catapetesmei – s-a folosit lemnul adus din padure din locul numit "La bufnita”. Cand unul dintre lemne a fost taiat pentru a se realiza unul dintre pilonii de sustinere ai schelei, cei prezenti au ramas inmarmuriti: pe sectiunea lui transversala, taietorii au dat peste Crucea Mantuitorului Isus, peste care este suprapusa Crucea Sfantului Andrei. Preotul paroh a facut slujba de sfintire a lemnului cu semnificatii divine, care a fost asezat in biserica spre care s-a pornit un pelerinaj al curiosilor din satele de la poalele Muntilor Mehedintiului.