21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecial"Star Transmission" asteapta reduceri de primavara la preturile activelor

„Star Transmission” asteapta reduceri de primavara la preturile activelor

Consiliul Judetean Alba nu reuseste sa vanda un teren si cateva cladiri pe care le-a retras, la sfarsitul anului trecut, din administrarea Parcului Industrial Cugir. Aceasta, cu toate ca surse oficiale din cadrul CJ au recunoscut ca activele respective erau scoase la vanzare „cu destinatie”. Firma interesata asteapta scaderea pretului, conform pasului de licitatie.
Bunurile (aproximativ cinci hectare de teren si cateva hale) sunt vizate de catre SC „Star Transmission” SRL, o intreprindere mixta intre „Daimler Crysler” si Compania Nationala „Romarm”, care produce roti dintate si piese pentru toate motoarele Diesel-Mercedes si care are deja o investitie importanta in imediata vecinatate a terenului. Pana acum, la nici un termen de organizare a licitatiei nu s-a prezentat nici un licitant calificat, nici macar „Star Transmission”.
Consilierul judetean Ioan Florea (PSD), fost vicepresedinte al institutiei, a declarat ca, in opinia sa, caietul de sarcini este „prea restrictiv”. „Fie ca ei au alte variante si noi ne-am pripit cand am ciopartit parcul industrial, fie acel caiet de sarcini este prea restrictiv. Faptul ca au avut loc trei licitatii si nu s-a intamplat nimic incepe sa ridice mari semne de intrebare”, a spus Florea.
Potrivit sursei citate, pe terenul respectiv exista cladiri inchiriate pe termen destul de lung, iar acest lucru nu a fost trecut in caietul de sarcini. „Am luat caietul de sarcini, l-am citit si cred ca ar fi nevoie sa fie trecut prin Consiliul Judetean”, a adaugat Florea.
O opinie asemanatoare a avut si consilierul Ulise Toader (PC), care a spus ca documentatia pentru licitatie trebuie aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor Parcului, formata din consilierii judeteni. „Masina de vot oricum functioneaza, deci nu vad care ar fi problemele sa il trecem prin CJ”, a afirmat Toader.
La randul sau, presedintele CJ, Ion Dumitrel, a declarat ca ceea ce se urmareste este infiintarea de noi locuri de munca. Conform raportului pentru vanzarea terenului si a cladirilor, pretul de pornire al licitatiei este de peste zece miliarde lei.
Daca la primul termen nu se desemneaza un castigator, pretul de pornire scade cu 20 la suta. Daca nici la urmatorul termen nu se prezinta nici un licitant, pretul de pornire se mai diminueaza cu 40 la suta.
Surse din cadrul consilierilor judeteni au declarat ca tocmai acesta ar fi motivul pentru care „Star Transmission” nu s-ar fi prezentat la licitatie. De altfel, de unele dintre active este interesata si firma unui membru al PSD, motiv pentru care reprezentantii acestui partid au cerut un caiet de sarcini „mai putin restrictiv”.

Cele mai citite

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă