11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024

breviar

Operatorii de turism din Europa monitorizeaza impactul gripei aviare

In urma izbucnirii epidemiei de gripa aviara in Turcia, autoritatile vamale germane au intensificat controalele pasagerilor si bagajelor care trec prin aeroportul din Frankfurt, cel mai mare aeroport din Europa. De asemenea, autocarele din Turcia, Romania, Rusia si Croatia sunt si ele verificate intensiv la intrarea in Germania. Marii operatori europeni de turism au anuntat, marti, ca urmaresc cu atentie evolutia gripei aviare in Turcia, pe masura ce autoritatile au intarit masurile de securitate la aeroporturi si in regiunile afectate de virusul gripei aviare, informeaza Reuters.
Actiunile turoperatorului german TUI, cea mai mare firma europeana din sectorul turismului, au scazut cu 3,3 procente, devenind cele mai slabe actiuni cuprinse in indicele bursier DAX. Similar, actiunile marilor companii aeriene europene Lufthansa si France KLM au scazut si ele. In perioada ianuarie-octombrie 2005, Turcia a fost destinatia aleasa de sapte procente din clientii TUI, insa in perioada sarbatorilor de iarna nu a fost o destinatie preferata de turistii europeni. Autoritatile de la Ankara au confirmat ca in prezent exista 15 persoane infectate cu virusul gripei aviare, majoritatea in zona estica si centrala a tarii. Cu toate acestea, exista si patru persoane care au fost spitalizate in zona de coasta a Marii Egee, una din cele mai importante regiuni turistice ale Turciei.

Liderul mondial al sistemelor de distributie globala intra in Romania

Galileo International Inc., lider in domeniul sistemelor de distributie globala (GDS) si filiala Cendant NYSE: CD au decis sa fie prezente in Romania prin intermediul Galileo Romania.
Sistemul GDS Galileo asigura o piata electronica prin care se permite companiilor aeriene, hotelurilor, companiilor de inchiriere a autovehiculelor, companiilor de transport maritim si altor operatori de turism sa-si vanda produsele celor care calatoresc in vacanta sau in interes de serviciu prin intermediul a 50.000 de agentii globale de turism din intreaga lume. Galileo Galileo, parte din divizia de distributie a serviciilor de turism a Cendant Corporation (NYSE: CD) este una dintre cele mai mari si mai diverse din punct de vedere geografic colectii de marci de calatorie si companii de distributie.
Divizia, cu aproape 5.000 de angajati in peste 116 tari, include: Galileo, o companie lider mondial in domeniul serviciilor de distributie GDS, care deserveste peste 44.000 de agentii de turism si peste 60.000 de hoteluri; companii servicii si de distributie pentru hoteluri (TRUST, THOR, WizCom si Neat Group); renumite agentii de turism online Orbitz, CheapTickets¨, Lodging.com, HotelClub.com si RatesToGo.com; Shepherd Systems, o companie de informatii de pe piata companiilor aeriene; Travelwire, companie de turism international si software; Travel 2/Travel 4, furnizor international important de transport aerian pe rute lungi si furnizor de pachete de servicii de calatorie; solutii de management online pentru turismul de afaceri la nivel mondial, prin Travelport si Orbitz for Business.

Cele mai citite

Armata română se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România, a anunţat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....
Ultima oră
Pe aceeași temă