11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Bin Laden ameninta SUA

Postul de televiziune Al Jazeera a difuzat ieri o inregistrare audio in care liderul Al Qaeda, Osama bin Laden, afirma ca exista operatiuni teroriste „in curs de pregatire” pe teritoriul american. Totodata, el a oferit un „armistitiu de lunga durata” poporului american. Autenticitatea inregistrarii nu a putut fi stabilita.

Restrictiile impuse de Germania muncitorilor straini sunt ilegale

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis ieri ca restrictiile impuse la acordarea vizei muncitorilor din afara Uniunii Europene, trimisi in Germania de companii furnizoare de servicii cu sediul in UE, sunt ilegale, transmite Reuters. Germania a adoptat in 2005 o lege ce prevede ca cetatenii din state care nu sunt membre UE, dar lucreaza pentru companii furnizoare de servicii din UE sa primeasca viza pentru aceasta tara numai daca au vechime de munca de cel putin un an in cadrul respectivei companii.

Atentat sinucigas la Tel Aviv

Un terorist kamikaze s-a aruncat ieri in aer in bufetul fostei autogari din Tel Aviv, a informat AFP. Cel putin zece persoane au fost ranite, au informat autoritatile israeliene. Precedentul atentat terorist din Israel dateaza de la 5 decembrie 2005, cand cinci persoane au fost ucise La Netanya intr-un atentat sinucigas comis de un membru al Jihadului islamic.

35 de irakieni, rapiti la Samarra

Fortele irakiene si americane cautau ieri 35 de irakieni rapiti luni de barbati inarmati la nord de Bagdad, au anuntat surse din cadrul politiei din orasul Samarra, situat la 125 de kilometri nord de capitala, relateaza AFP. Persoanele rapite fac parte dintr-un grup de 229 de candidati la academia de politie din Bagdad, care nu au reusit sa treaca examenul de admitere, a declarat seful politiei din Samarra.

Fathers 4 Justice se autodizolva

Organizatia Fathers 4 Justice (F4J) se va dizolva dupa publicarea informatiilor referitoare la intentia unor membri ai sai de a-l rapi pe fiul cel mic al premierului Tony Blair, Leo, in varsta de 5 ani, a anuntat fondatorul miscarii, Matt O'Connor, relateaza AFP. Potrivit acestuia, campania F4J, miscare care pleda in favoarea drepturilor tatilor, va lua sfarsit din cauza scandalului izbucnit dupa dezvaluirea informatiilor referitoare la proiectul de rapire a fiului premierului.

Croatia nu ii acorda azil politic lui Tarik Aziz

Premierul croat, Ivo Sanader, a declarat ca Zagrebul refuza cererea de azil formulata de fostul vicepremier irakian Tarik Aziz, care i-a cerut Croatiei sa analizeze aceasta posibilitate in cazul in care va fi eliberat din motive umanitare, relateaza AFP. „Croatia nu va face in nici un caz acest lucru”, a declarat Sanader, fara sa ofere mai multe detalii, a anuntat agentia croata Hina.

Cele mai citite

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...

Diana Iovanovici-Șoșoacă s-a plâns PE că CCR i-a respins candidatura la prezidențiale

Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă s-a plâns luni seară în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, după ce Curtea Constituţională a României i-a respins...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă