11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialNe-am interesat pentru dvs.

Ne-am interesat pentru dvs.

Parcarea de resedinta

Persoanele interesate in obtinerea unei parcari de resedinta, trebuie sa depuna la Administratia Domeniului Public pe raza sectorului in care doresc sa primeasca aprobarea pentru parcare o cerere scrisa, vizata de asociatia de proprietari si o schita a amplasamentului. Daca acesta este numerotat se va preciza si numarul locului de parcare respectiv.

Spatiile cabinetelor medicale din spitale nu se concesioneaza

Alineatul (2) al articolului 1 din H.G. nr. 884/2004 privind concesionarea unor spatii cu destinatie de cabinete medicale a fost modificat printr-un alt act normativ, H.G. 1225, data publicitatii in MO nr. 944 din 25 oct. 2005. In conformitate cu modificarile aduse, prevederile alin. (1) nu se aplica patrimoniului clinicilor universitare si cabinetelor medicale din spitale, spatiilor destinate functionarii cabinetelor medicale din reteaua proprie Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, precum si cabinetelor de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul caselor teritoriale de pensii, care raman in domeniul public.

Indemnizatia de somaj pentru absolventi

Absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale, in varsta de minimum 16 ani, inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in situatia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor de somaj, de o prima egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii. Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a indemnizatiei beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat. Drepturile se acorda absolventilor care isi mentin raporturile de munca sau de serviciu pentru o perioada de cel putin 12 luni de la data angajarii. Aceste modificari sunt aplicabile de la 1 ianuarie 2006, se precizeaza in Ordonanta de Guvern nr. 144, publicata in MO nr. 969, privind modificarea si completarea Legii 76/2002 referitoare la sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca.

Facilitati pentru angajatorii ce incadreaza someri in varsta de peste 45 ani

Incepand cu 1 ianuarie 2006, cand a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta nr. 144, publicata in MO nr. 969 din 1.11.2005, angajatorii care vor incadra in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii si vor primi lunar, pentru aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani. Angajatorii care incadreaza in munca persoane din randul somerilor, pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 6 luni de la data angajarii, beneficiaza de reducerea sumei reprezentand contributia de 2,5% datorata bugetului asigurarilor pentru somaj.

Contributia angajatorului la asigurarile sociale de sanatate

Angajatorii au obligatia sa calculeze, sa retina si sa vireze lunar in contul deschis la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului in a caror raza sunt luati in evidenta ca platitori de impozite si taxe contributia de 7% datorata pentru asigurarea sanatatii personalului din unitatea respectiva, raportat la fondul de salarii realizat. Prin fond de salarii realizat se intelege totalitatea sumelor constituite si utilizate de persoanele fizice si juridice pentru plata drepturilor salariale sau/si drepturilor asimilate salariilor, asa cum sunt definite in legislatia fiscala.
Orice schimbare care are loc in nivelul veniturilor va fi evidentiata in declaratia lunara privind obligatiile la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, depusa de angajator la unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului la care este luat in evidenta ca platitor de impozite si taxe. Toate acestea sunt stipulate in Normele metodologice privind contributia de asigurari sociale de sanatate, aparute in MO 1064/28.11.2005.

Cele mai citite

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...
Ultima oră
Pe aceeași temă