6.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialSectie de politie inaugurata in cartierul lui Boc

Sectie de politie inaugurata in cartierul lui Boc

CLUJ-NAPOCA. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a inaugurat o noua sectie de politie la Cluj-Napoca, chiar in cartierul Zorilor, unde locuieste primarul municipiului, Emil Boc. In aceasta zona, ce numara 50.000 de locuitori, nu exista pana acum nici o astfel de unitate. Aceasta sectie, a sasea din oras, va avea arondate cartierele Zorilor si Europa, precum si complexul studentesc Observator.
De asemenea, ministrul Vasile Blaga a asistat la depunerea juramantului de catre absolventii primei promotii a Scolii de Agenti de Poli-tie din Cluj. Dintre cei 148 de absolventi ai institutiei de invatamant, circa 30 vor obtine posturi in Cluj-Napoca, majoritatea in cadrul Serviciului de Ordine Publica si circulatie rutiera.
Conform promisiunilor ministrului Administratiei si Internelor, prezent la ceremonia din Piata „Avram Iancu”, promotia viitoare a scolii de politie va avea de doua ori mai multi cursanti. Cu ocazia acestui eveniment, Vasile Blaga a afirmat ca reforma din acest domeniu este una de fond.
Demnitarul a spus ca numarul dosarelor de ancheta ai caror subiecti sunt ofiterii de politie suspectati de diverse infractiuni a crescut. In aceste an au fost 2.500 de dosare trimise in ancheta, dintre care 782 de cazuri pentru coruptie.
Ministrul Administratiei si Internelor a mai afirmat ca are planuri ambitioase pentru structurile politienesti din subordine. Astfel, posturile din fiecare comuna vor fi dotate cu autoturisme, informatizarea cazierului judiciar sau suplimentarea cu peste 5.000 de posturi a organigramei Politiei la nivel national, sunt doar cateva dintre proiectele pe anul 2006 ale ministerului condus de Blaga.

Cele mai citite

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...

Pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou. Opt zile de evenimente în Capitală

Patriarhia Română a anunțat că vor fi aduse în Capitală și moaștele Sfântului Lazăr Începând de duminică, 20 octombrie, Capitala va fi centrul unuia dintre...

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă