17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportRK in Kiseleff

RK in Kiseleff

Fostii lideri PD Bogdan Niculescu Duvaz, Alexandru Sassu si Adrian Severin au pregatit o platforma politica pentru "reformarea PSD”. Acestia impreuna cu vicepresedintii Titus Corlatean si George Maior au redactat o motiune pe care actualul presedinte, Mircea Geoana, sa o prezinte la Congresul extraordinar al partidului, care va fi convocat in aceasta toamna.

Surse din apropierea lui Mircea Geoana ne-au declarat ca acesta a primit textul motiunii, care cuprinde 20 de pagini de analiza si program politic, in care se arata ca "PSD risca sa-si piarda calitatea de partid majoritar in Romania” si ca "exista interesul tranzactionarii PSD ca partid de combinatii”. "PSD trebuie sa decida daca vrea sa devina cel mai mare partid din Romania”, spune acelasi document, acest lucru putand fi realizat, evident, numai sub conducerea lui Mircea Geoana. Grupul sus-numit i-a explicat lui Geoana ca, daca el insusi, din pozitia de presedinte, nu va accepta sa convoace Congresul extraordinar, acesta va fi convocat "de altii”, respectiv de Iliescu si Nastase, care si ei au elaborat o motiune pentru acelasi congres. Potrivit surselor noastre, Geoana a acceptat sa declanseze convocarea Congresului extraordinar in luna octombrie, dorind sa candideze pentru un nou mandat de presedinte, pe baza motiunii, urmand ca in echipa de conducere sa fie cooptati autorii documentului.
Grupul de la Cluj nu s-a aratat incantat de aceste initiative, asteptand sa vada cum evolueaza lucrurile, Ioan Rus si Vasile Dancu fiind nemultumiti de prestatia lui Geoana in fruntea partidului. Pe de alta parte insa, a devenit aproape unanima in PSD parerea conform careia un Congres extraordinar ar fi singura salvare a social-democratilor. "Daca pana in luna octombrie nu se face relansarea reformei interne, PSD va pierde definitiv credibilitatea in randul electoratului”, ne-a declarat deputatul Dan Mihalache, unul dintre colaboratorii lui Mircea Geoana.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă