12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialGreva la Garda Financiara

Greva la Garda Financiara

Aproximativ 800 de comisari de la Garda Financiara au declansat ieri greva generala. Acestia s-au prezentat la lucru incepand cu ora 8, au semnat condica de prezenta, au facut mentiunea ca sunt in greva, dar nu au desfasurat activitatile specifice. Protestul a fost organizat de Sindicatul National al Functionarilor Publici si s-a desfasurat la toate comisariatele din tara (Arad, Botosani, Gorj, Maramures, Satu Mare, Sibiu, Vrancea, Ilfov etc.), inclusiv Comisariatul General si Comisariatul Municipiului Bucuresti.

„Revendicarile noastre nu sunt de natura salariala. Cerem sa se respecte cele prevazute in Statutul comisarului Garzii Financiare: sa se asigure protectia comisarilor in activitatile desfasurate de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, plata orelor suplimentare si sa existe o dotare pentru exercitarea sarcinilor de serviciu. Angajatii lucreaza in conditii necorespunzatoare, nu exista spatii suficiente pentru depozitarea marfii confiscate si nu exista un sistem informational si o baza de date care sa asigure efectuarea de verificari eficiente”, a precizat comisarul Valentin Chilianu.

Grevistii, dispusi sa negocieze

Proiectul de lege privind Statutul comisarului Garzii Financiare nu a fost inca semnat de ministrul Finantelor Publice, aceasta fiind de fapt principala nemultumire a sindicalistilor si comisarilor de la SNFP. Reprezentantii angajatilor au afirmat ca sunt dispusi sa negocieze si sa reia lucrul in conditiile in care va fi deschis un dialog eficient.
Salariul mediu net la Garda Financiara este de 890 RON, singurele sporuri acordate fiind cele de vechime. La aceasta institutie exista 1.005 posturi de comisari, din care sunt ocupate doar 900, circa 860 de comisari semnand pentru declansarea grevei generale.

Vladescu: Greva de la Garda este neintemeiata

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, considera „absolut neintemeiata” greva declansata de comisarii Garzii Financiare. „Revendicarile grevistilor sunt discutate si in curs de rezolvare, in limitele disponibilitatilor bugetare, pentru toti angajatii Ministerului Finantelor Publice, si nu pentru un numar limitat, care doresc drepturi speciale”, a declarat ministrul. El a facut apel pentru incetarea actiunilor de protest si continuarea colaborarii dintre liderii sindicali si conducerea ministerului, in scopul rezolvarii problemelor. Vladescu a tinut sa precizeze ca actiunea de protest nu va afecta functionarea normala a structurilor Ministerului Finantelor Publice.

Cele mai citite

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă