20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialO tanara a fost violata in sediul MEdC

O tanara a fost violata in sediul MEdC

Nicoleta B., o tanara de 24 de ani, a fost violata in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 2, in sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) de catre un agent care asigura paza institutiei.

Potrivit politiei, tanara a vrut sa se inregistreze pe o caseta audio pe care sa i-o dea prietenului sau, aflat in arestul Sectiei 12 Politie si care urma sa fie mutat a doua zi la Penitenciarul Jilava. Si cum nu voia ca parintii sa afle ca prietenul sau este arestat pentru talharie, Nicoleta s-a gandit sa apeleze la un cunoscut care lucra la societatea Top Security Guard, firma care asigura paza sediului MEdC. A plecat catre minister sa-si caute amicul, dar acesta nu era la serviciu. I-a rugat insa pe cei doi barbati pe care i-a gasit in cabina agentilor de paza sa o lase sa foloseasca acolo casetofonul, dar unul dintre cei doi agenti a refuzat. Celalalt agent, Constantin Paun, in varsta de 26 de ani, care era angajat de aproximativ o luna la firma de paza, s-a oferit sa o ajute si i-a spus ca o poate duce intr-un birou din sediul MEdC. Fata a acceptat, dar nu au ajuns in birou, ci intr-un grup sanitar unde sub amenintarea ca o omoara Constantin Paun a supus-o la perversiuni sexuale si a si batut-o.

Arestat pentru 29 de zile

Dupa aproape o ora, cand a fost lasata sa plece, fata s-a dus glont la Sectia 3 de Politie, aflata la 50 de metri de MEdC. Dupa ce le-a povestit politistilor ce i s-a intamplat, agresorul a fost retinut si arestat pe o perioad” de 29 de zile, sub acuzatia de viol, infractiune care se pedepseste cu inchisoarea de la trei la zece ani. In loc sa se abtina, unul din sefii firmei de paza incerca sa ia apararea angajatului sau, pe care-l considera o victima. Respectivul afirma ca tanara ar fi o prostituata din zona si agentul nu este vinovat cu nimic, nici macar ca astfel de gesturi nu-si au locul in timpul serviciului si intr-o institutie publica.

Contractul cu firma de paza, reziliat

Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii, pe unde ieri s-au perindat mai multi oameni ai legii (la ora 14 din sediul MEdC au iesit doua masini cu girofar) a reactionat imediat si a inceput procedurile pentru rezilierea contractului cu respectiva firma de paza si, totodata, organizarea unei noi selectii de oferte de firme de paza. Pana la viitoarea selectie, pentru asigurarea pazei MEdC, ministrul Mihail Hardau va solicita sprijinul Ministerului Administratiei si Internelor. Ieri, MEdC a solicitat firmei Top Security Guard sa comunice de urgenta masurile luate fata de agentul acuzat de viol. „Indiferent de rezultatul anchetei, fapta este reprobabila, iar raspunderea apartine strict individului. Pana acum nu am avut probleme cu firma de paza. Este un caz exceptional care ne revolta si ne mahneste in acelasi timp”, a spus ieri ministrul Hardau.

Firma Top Security Guard a fost angajata sa pazeasca sediul MEdC din anul 2003, in urma unei selectii de oferte de fatada. Prin minister umbla vorba ca firma respectiva ar fi foarte apropiata lui Mihnea Costoiu, fost secretar general in Ministerul Educatiei si Cercetarii in timpul guvernarii PSD.

Cele mai citite

Maxim salvează un punct pentru Gaziantep în meciul cu Besiktas! Românul a egalat la ultima fază

Mijlocașul român Alexandru Maxim a fost din nou decisiv pentru Gaziantep FK, marcând golul egalizator în minutul 90+5 al meciului împotriva lui Beșiktaș Istanbul,...

Bugetul AFM cu destinația Oltenia, epuizat în puțin peste un minut

Bugetul AFM cu destinația Oltenia a fost epuizat în mai puțin peste un minut, fiind rezervat în urma înscrierii a 6.640 de persoane fizice. Bugetul...

Mașini de debitat tabla vs. alte metode de tăiere: care este soluția ideală?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă