17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialJudecata tiganeasca pentru moartea unui copil

Judecata tiganeasca pentru moartea unui copil

Peste 200 de cetateni rromi au fost, joi seara, la un pas de a declansa o incaierare pe viata si pe moarte, dupa ce un sofer a lovit mortal un copil de sapte ani, pe o strada dintr-un cartier de la marginea municipiului Timisoara. Aflat la volanul unui Audi A6, conducatorul auto Ciprian-Dumitru Luca (19 ani), din localitatea Chisoda, sustine ca minorul i-a sarit efectiv in fata imediat ce a demarat la trecerea de pietoni dupa schimbarea semaforului pe culoarea verde.
Tanarul a mai afirmat ca nu a mai putut evita impactul, astfel ca Pardelean A. (7 ani) a fost acrosat de partea stanga a autovehiculului. Trupul copilului a fost aruncat in fata unei alte masini ce venea din sens opus, condusa de Florin-Stefan S. (22 ani).
Imediat dupa accident, Ciprian Luca a fost la un pas sa fie linsat de catre rudele victimei, sosite la locul faptei pentru a-l judeca pe „vinovat” dupa propriile legi. Pentru a scapa de furia multimii dezlantuite, soferul a fost nevoit sa se incuie in masina pana la venirea Politiei.
In zona au fost dizlocate importante forte ale Detasamentului Politiei de Interventie Rapida. „Doar prezenta „mascatilor” in perimetru a reusit sa stopeze o varsare de sange”, a declarat unul din martorii oculari.
Locuitorii din zona sustin ca baiatul obisnuia sa cerseasca printre masinile care circula in zona. Soferul care l-a acrosat pe copil nu consumase bauturi alcoolice. Primele date ale anchetei releva ca accidentul s-a produs din culpa copilului. „Pietonul minor s-a angajat in traversarea strazii pe culoarea rosie a semaforului”, a spus purtatorul de cuvant al IPJ, comisarul-sef Serban Pittner.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă