16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMii de euro din exportul fructelor de padure

Mii de euro din exportul fructelor de padure

BISTRITA-NASAUD. Directia Silvica Bistrita-Nasaud va castiga, anul acesta, peste 80.000 de euro din vanzarea fructelor de padure la export, tara cu care au fost semnate cele mai multre contracte fiind Austria. Seful Centrului de productie al institutiei, Gheorghe Costin, a declarat ca pana acum au fost exportate peste 16 tone de afine si circa 12 tone de zmeura la pretul de 2.500 euro/tona, respectiv 1.500 de euro/tona, toate in Austria, si urmeaza sa fie trimise la export peste 20 de tone de maciese, la pretul de 610 euro/tona, repectiv paducel la pretul de 650 de euro/tona.
„Anul acesta a fost mai bun din punct de vedere al fructificarii, cat si al pretului, care a mai crescut. Si vremea pare sa tina cu noi, asa ca vom continua sa culegem maciese si paducel din padurile care sunt in proprietatea comunelor sau a persoanelor, fiindca am incheiat contracte de concesionare cu acestia”, a adaugat reprezentantul Directiei Silvice.
Pentru un kilogram de maciese cules din padure, o persoana poate castiga 1 RON (10.000 de lei vechi), iar pentru unul de paducel 1,3 RON (13.000 de lei vechi). In ciuda banilor putini pe care-i primesc, zeci de oameni pleaca dis-de-dimineata la cules fructe de padure si se intorc seara tarziu cand li se cantareste marfa adunata si isi primesc banii.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă