15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialSaracia lasa municipiul Lupeni fara salubrizare

Saracia lasa municipiul Lupeni fara salubrizare

HUNEDOARA. Putini dintre cei care locuiesc in municipiul hunedorean Lupeni, situat in Valea Jiului, au contracte incheiate cu firma locala de salubrizare din cauza saraciei.
Conform datelor oficiale, doar 40 la suta din cei 30.000 de locuitori platesc serviciul de curatenie, in timp ce majoritatea a renuntat la contractele incheiate din cauza neplatii serviciilor prestate.
Unele familii au datorii la plata serviciului de salubrizare de 40 – 50 de milioane de lei vechi, sume care dateaza de mai multi ani si care au putine sanse de a fi achitate.
Reprezentantii Primariei sustin ca, tot din cauza saraciei, au fost infiintate doar trei asociatii de proprietari si foarte putine blocuri isi permit sa plateasca o femeie de serviciu care sa mature scarile, in timp ce trei din cele cinci cartiere ale municipiului nu sunt bransate la reteaua de canalizare.
Comisarul-sef al Garzii de Mediu, Cristian Moldovan, a declarat ca locuitorii din acele zone folosesc lazi in care isi fac nevoile, apoi le deverseaza unde pot, pericolul de infiltrare in panza freatica fiind mare. „Trebuie sa luam masuri urgente”, a adaugat Moldovan.

Cele mai citite

Scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme în România în septembrie: Dacia, declin de peste 33%

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut din nou în septembrie, continuând tendința de declin marcată și în luna precedentă. România a înregistrat doar 8.975...

Studiu: Tinerii români cheltuiesc 28% din venituri pe mâncare

Peste 80% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cred că aspirațiile lor financiare sunt realizabile Cook Communication a anunțat publicarea...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă