18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialExpozitie inedita de caricatura, la camerele renovate ale Palatului Baroc

Expozitie inedita de caricatura, la camerele renovate ale Palatului Baroc

La Palatul Baroc din Timisoara, cladire ce se afla in renovare de peste 10 ani, vizitatorii au putut admira, la sfarsitul saptamanii trecute, expozitia celebrului caricaturist Ion Barbu. Acest eveniment a facut parte din seria de expozitii ce au ca tema centrala „Petrila – vazuta prin ochii unui petrilean”.
„Antologia poeziei romanesti la zi” si „Petrila unter alles!” sunt doua dintre antologiile de fotografie ce prezinta bucati de cultura inscriptionate pe zidurile din Petrila. Au mai fost expuse lucrari reunite sub titlul „Colonia rasa-plansa”, ale unor autori precum Octav Mardale, Florin Iaru sau Carmen Mavrea.
Aceste lucrari infatiseaza o serie de cladiri pe care au fost adaugate imagini ce simbolizeaza viata trista ce nu ii afecteaza, insa, pe locuitorii micului oras minier. Vizitatorii au primit carti postale din seria „Antologia poeziei romanesti la zi”, ce au ca scop promovarea culturii prin desenarea zidurilor cu fragmente din poeziile unor autori romani consacrati.
Pe muzica lui Ilie Stepan, componentul formatiei „Promusica”, lumea boema a urbei a avut ocazia sa discute cu Ion Barbu, cel care considera ca Petrila este adevarata capitala culturala a Romaniei.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă