Primaria sectorului 2 va amenaja, in curand, noi zone verzi si parcuri destinate recreerii bucurestenilor si pentru improspatarea aerului din Capitala. Parcul Sticlariei, aflat la granita dintre sectoarele 2 si 3, va intra intr-un amplu program de reabilitare care prevede salubrizarea, refacerea aleilor si a cailor de acces, a zonelor de joaca pentru copii, precum si amplasarea mobilierului urban.
Situat intre Soseaua Vergului si Bulevardul Basarabia, Parcul Sticlariei are o suprafata de 33.090 mp, un lac de agrement de 22.540 mp si o zona sportiva in suprafata de 6.080 mp, pretabila pentru amenajarea unor terenuri de tenis, volei si baschet, vestiare si grupuri sanitare. Primarul Neculai Ontanu a decis organizarea unei licitatii pentru concesionarea parcului, in urma careia firma declarata castigatoare se va putea ocupa de inceperea actiunii de reabilitare.
In ultimele trei luni, ADP a reabilitat si alte zone verzi din sectorul 2
Potrivit programului pentru anul in curs, pana in prezent au fost finalizate de catre Administratia Domeniului Public sector 2 mai multe zone verzi, care au rolul de a primeni aerul din Capitala, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai poluate din tara. Din cauza gradului avansat de urbanizare, majoritatea cartierelor sunt formate din blocuri de locuinte extinse in detrimentul zonelor verzi, a caror suprafata tinde sa se micsoreze an de an. Retrocedarile catre fostii proprietari, constructiile neautorizate sunt numai cateva dintre motivele care au dus la scaderea perimetrelor alocate zonelor verzi. Astfel, ADP Sector 2 a amenajat in Piata Gemeni un scuar verde cu o fantana arteziana, Parcul Sfantul Stefan, aflat la intersectia dintre strada cu acelasi nume si strada Stefan Mihaileanu, si locuri de joaca pentru copii intre blocuri de locuinte. Un exemplu in acest sens este cel aflat intre Soseaua Iancului si Strada Sachelarie Visarion, cel aflat la capatul tramvaielor din cartierul Pantelimon, precum si pe strada Grigore Moisil.
Parcurile National si Plumbuita sunt afectate de lacurile murdare
In ciuda eforturilor depuse de Primaria sectorului 2 pentru reamenajarea parcurilor, lipsa de reactie a institutiilor abilitate in curatarea lacurilor se simte din ce in ce mai mult. Daca parcurile National si Plumbuita sunt parcuri model pentru modul in care trebuie sa arate asemenea zone, lacurile din interior sunt exemple negative. Cei obligati sa se ocupe de ele le-au lasat efectiv in parasire, devenind adevarate focare de infectie pentru bucuresteni. Gunoaiele ce plutesc pe luciul lor si vegetatia subacvatica dovedesc indolenta si nepasarea ce-i caracterizeaza pe responsabilii cu lacurile din Capitala. In nenumarate randuri, primarul Neculai Ontanu a sesizat forurile competente, dar solicitarile sale au ramas fara raspuns.