9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialElena Ceausescu, premiata la festCO

Elena Ceausescu, premiata la festCO

Ajuns la a patra editie, Festivalul Comediei Romanesti festCO, desfasurat in perioada 7-15 aprilie, a acordat, pentru prima data, o serie de premii spectacolelor din program si creatorilor lor. Decernarea s-a desfasurat sub forma unei Gale a Comediei Romanesti, care, pe langa premii, a cuprins un sir intreg de momente teatrale sau muzicale sustinute de actori cunoscuti.
Juriul – format din Sanda Manu, Ileana Lucaciu, Gabriela Hurezean, Eusebiu Stefanescu si Constantin Ciubotariu – a hotarat acordarea urmatoarelor premii: Marele Premiu – „Ce formidabila harababura” de Eugen Ionescu, regia Gelu Colceag (Teatrul de Comedie); cea mai buna regie – Alexandru Tocilescu pentru „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu” (Teatrul Mic); scenografie – Puiu Antemir; actor principal – Daniel Badale; actor secundar – Vlad Ivanov; actrita principala – Coca Bloos (ca Elena Ceausescu!); actrita secundara – Virginia Mirea; premiul pentru popularitate – „Tinerete fara batranete” de Dan Tudor; premiul pentru debut – Emanuel Parvu; artisti tineri – Alina Petrovski si Mihai Costache.
Premiul de excelenta, anuntat anterior, l-a adus in scena pe maestrul Radu Beligan. Spicum din discrusul acestuia: „Am 87 de ani, dar joc in trei piese in care intru in scena la inceput si nu mai ies decat la sfarsit. (…) Ma simt admirabil. Am o singura neplacere. Parintii mei m-au educat sa-i respect pe cei mai in varsta decat mine. Acum nu mai am pe cine respecta”!

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă