13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRapid - Steaua pentru "careul de asi" al Cupei UEFA!

Rapid – Steaua pentru „careul de asi” al Cupei UEFA!

Ar fi fost prea frumos sa visam in continuare la o finala Rapid – Steaua. Ieri, sortii au fost nemilosi pentru cele doua formatii romanesti ramase in cursa pentru Cupa UEFA, Rapid si Steaua urmand a se lupta intre ele, pe viata si pe moarte, pentru un loc in „careul de asi” al competitiei.

Unii spun ca a fost un aranjament al UEFA si ca tragerea la sorti ne dezavantajeaza, eliminand o echipa romaneasca; altii insa vad jumatatea plina a paharului si sunt de parere ca e mai bine asa, Romania avand siguranta unui loc in penultima faza a competitiei. Indiferent de numele celei care merge mai departe, Rapid sau Steaua, adversarul din semifinale se anunta a fi accesibil, elvetienii de la Basel sau englezii de la Middlesbrough. Chiar daca nu pentru amandoua, visul european al unei finale UEFA prinde contur din ce in ce mai mult!

Dragomir: „Ambele meciuri – pe Stadionul National!”

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, dupa tragerea la sorti, ca e ghinion curat ca Steaua joaca cu Rapid, dar a adaugat ca trebuie sa ne bucuram ca vom avea o echipa romaneasca in semifinale. „Nu pot sa imi dau seama ce s-a intamplat. E ghinion curat. E incredibil ce s-a intamplat, dar asta e. Trebuie sa ne bucuram ca vom avea o echipa in semifinale”, a declarat oficialul LPF. Dragomir spera ca invingatoarea din aceasta partida va castiga finala Cupei UEFA. „O sa vada si UEFA ca avem fotbal valoros. Una dintre aceste doua echipe va castiga finala. Vor fi meciuri corecte, cu scantei”, a mai spus Dragomir.
Dumitru Dragomir a propus ca ambele manse sa se dispute pe Stadionul National din cadrul Complexului Sportiv National „Lia Manoliu”. „Acest meci trebuie vazut pe viu de cat mai multi romani. De aceea propun ca ambele partide sa se desfasoare pe Stadionul National”, a mentionat Dragomir.

Gigi Becali: „Steaua are 90% sanse”

Principalul finantator al echipei Steaua, Gigi Becali, a declarat ca ros-albastrii au 90 la suta sanse de a elimina pe Rapid si a se califica in semifinalele Cupei UEFA. „Ma bucur ca am cazut cu Rapid, deoarece este un adversar mai accesibil. In plus, Romania va avea o echipa calificata in semifinalele Cupei UEFA. In proportie de 90% aceasta va fi Steaua”, a declarat Becali. Finantatorul Stelei a apreciat ca Steaua are 80% sanse de a juca finala competitiei (10 mai, Eindhoven), mai ales ca in semifinale va juca „probabil cu Middlesbrough, iar jocul cu englezii ne convine, deoarece joaca pe sus, cu mingi pe sus, iar noi avem doi fundasi centrali foarte inalti”.

Lucescu: „Regret ca nu putem merge impreuna mai departe”

Antrenorul echipei Rapid Bucuresti, Razvan Lucescu, a declarat ca singurul lucru pe care il regreta este faptul ca Rapid si Steaua nu vor putea merge impreuna in semifinalele competitiei. „Este un avantaj ca o echipa romaneasca va juca o semifinala de cupa europeana. Singurul lucru pe care-l regret este ca nu putem merge impreuna in semifinale”, a declarat antrenorul Razvan Lucescu. Tehnicianul Rapidului a mai afirmat ca tragerea la sorti a fost un soc pentru echipa sa. „Este un fapt unic in istoria fotbalului romanesc, dar nu stiu daca ne dam seama de importanta acestui lucru, pentru ca suntem inca sub socul tragerii la sorti”. Lucescu e de parere ca „suntem in fata unui moment important pentru noi, in primul rand, pentru Rapid ca imagine. Din aceasta cauza, ne vom darui. Pana la urma, meciul se va decide pe teren. Ajungand aici, in primele opt cluburi din Cupa UEFA, avem dreptul sa credem, sa visam, sa speram”.

Buga refuza propunerea lui Dragomir

Atacantul echipei Rapid, Mugurel Buga, spune ca nu se pune problema ca ambele partide cu Steaua sa se dispute pe Stadionul National din Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, giulestenii dorind sa joace pe Stadionul Giulesti – „Valentin Stanescu”. „Avem o alta putere in Giulesti, dovada ca nu am primit nici un gol”, a afirmat Buga.
Mijlocasul Artiom Karamian este bucuros pentru faptul ca Rapid va intalni Steaua in sferturile Cupei UEFA si crede ca formatia antrenata de Razvan Lucescu poate rezolva calificarea inca din prima mansa, pe care o va disputa pe teren propriu. „Este important sa castigam primul meci. Stim foarte bine Steaua din campionat. Prima mansa se joaca in Giulesti si rezolvam totul de acolo”, a subliniat internationalul armean.

Mircea Sandu, multumit

Presedintele FRF, Mircea Sandu, considera ca tragerea la sorti este buna, deoarece asigura prezenta unei echipe romanesti in semifinalele Cupei UEFA. „Trebuie sa fim pozitivi: vom avea o echipa in semifinale. E adevarat ca puteam sa avem ambele reprezentante, dar la fel de bine puteam sa nu avem niciuna. Poate ca in 2009 vom avea o finalista”, a declarat Sandu. El a precizat ca performantele obtinute de Steaua si Rapid ajuta imaginii fotbalului romanesc. „Nu cred ca ne va ajuta pentru obtinerea finalei Cupei UEFA din 2009. Acolo conteaza criteriile pe care le vom indeplini”, a mai spus Sandu.


Programul sferturilor de finala

1. FC Sevilla – Zenit Sankt-Petersburg
2. FC Basel – Middlesbrough
3. Rapid Bucuresti – Steaua Bucuresti
4. Levski Sofia – Schalke 04

Meciurile-tur vor avea loc in data de 30 martie, iar returul este programat in 6 aprilie.
In prima semifinala se vor intalni invingatoarele din meciurile 1 si 4, iar in cea de-a doua – formatiile care au triumfat in jocurile 2 si 3. Semifinalele sunt programate in 20 aprilie (turul) si 27 aprilie (returul). Finala se va disputa in 10 mai, la Eindhoven.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă