21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialSenatorul Mihail Antonie, curtat de Gheorghe Ciuhandu

Senatorul Mihail Antonie, curtat de Gheorghe Ciuhandu

Echipa tot mai numeroasa a liberalilor nemultumiti de modul in care partidul este condus de Calin Popescu-Tariceanu este atractiva atat pentru partenerii de alianta, cat si pentru PNTCD, condus de primarul Gheorghe Ciuhandu. Daca liderii PD se tem sa ii primeasca imediat in partid pe cei care demisioneaza din PNL, taranistii au o alta tactica.
Astfel, liderul din judetul Mures al partidului, Eugen Crisan, a declarat ca PNTCD este gata in orice moment sa ii primeasca pe liberali, cu atat mai mult cu cat multi dintre ei au fost odata taranisti. Mai mult, Crisan, care recunoaste ca au existat deja niste tatonari, a spus ca pentru liberalii care viseaza la constituirea unui pol crestin-popular, partidul lui Ciuhandu este singura alternativa credibila.
„Primul pas ar trebui sa fie spre noi si abia apoi sa purtam impreuna negocieri cu PD daca acesta isi va definitiva orientarea”, a spus Crisan. El a adaugat ca in atentia PNTCD intra chiar si democratii care sunt nemultumiti ca formatiunea lor ramane in continuare cu o usoara orientare spre stanga, desi PD a devenit membru observator in Partidul Popular-European.
In acelasi context, liderul taranist a anuntat ca presedintele Gheorghe Ciuhandu s-a aratat interesat de cooptarea in partid a senatorului Mihail Antonie, care a demisionat din PNL la mijlocul lunii trecute. Aceasta informatie a fost confirmata si de parlamentar, care a spus ca a declinat deocamdata oferta.
„E normal sa fiu chemat de toti. Pana si fratele lui Rus de la Cluj (Ioan Rus – n. r.) m-a invitat subtil”, a afirmat Antonie. Senatorul a adaugat ca liderul filialei din judet a taranistilor, Eugen Crisan, i-a cerut permisiunea de a-i da numarul sau de telefon lui Ciuhandu.
„I-am spus ca inca nu este momentul pentru asa ceva”, a completat Antonie. Parlamentarul este ofertat si de PD, in organizatia judeteana a democratilor acesta avand deja un loc bine stabilit de noua conducere a partidului. Surse neoficiale sustin, insa, ca deocamdata senatorul ramane independent, sprijinit de democrati.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...

Oglinda uscată a Moldovei: peste jumătate dintre locuitori, nu au apă potabilă

Datele INS arată că 1.800 de şcoli şi grădiniţe nu au acces la reţeaua de apă Cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă