4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒLifestyleAcลฃiunile Apple au scฤƒzut la cel mai redus nivel din ultimele trei...

Acลฃiunile Apple au scฤƒzut la cel mai redus nivel din ultimele trei luni

IPhone, cel mai important produs al companiei, a devenit mai scump cu fiecare lansare a unui model nou, iar analiลŸtii spun cฤƒ utilizatorii, în special cei de pe pieลฃe emergente, cum este India, renunลฃฤƒ la aceste telefoane pentru alternative mai ieftine, cum sunt cele oferite de compania chinezฤƒ OnePlus.

Apple a a avertizat la începutul lunii noiembrie cฤƒ vânzฤƒrile din perioadฤƒ sฤƒrbฤƒtorilor de iarnฤƒ nu vor confirma aลŸteptฤƒrile de pe Wall Street, din cauza pieลฃelor emergente ลŸi a cursului valutar.

Lumentum Holding, principalul furnizor al tehnologiei Face ID care este inclusฤƒ pe ultima generaลฃie de iPhone-uri, ลŸi-a redus luni estimarea referitoare la venituri cu 70 de milioane de dolari.

Informaลฃia a dus la scฤƒderea capitalizฤƒrii bursiere a Apple cu încฤƒ 5%, respectiv cu circa 50 de miliarde de dolari.

Mulลฃi dintre furnizori ลŸi-au redus estimฤƒrile din cauza ”celui mai mare client al lor”, care este Apple, a declarat Chaim Siegel, analist la firma Elazar Capital.

Producฤƒtorul de ecrane Japan Display a citat cererea mai scฤƒzutฤƒ de smartphone-uri ca motiv pentru reducerea estimฤƒrilor sale, în timp ce producฤƒtorul britanic de cipuri IQE a anunลฃat la rândul sฤƒu cฤƒ se aลŸteaptฤƒ la o scฤƒdere materialฤƒ a performanลฃelor sale financiare în acest an.

Acลฃiunile Lumentum au scฤƒzut cu 31% ลŸi au influenลฃat negativ cotaลฃiile acลฃiunilor altor furnizori ลŸi producฤƒtori de cipuri.

AnaliลŸtii JP Morgan au redus preลฃul ลฃintฤƒ al acลฃiunilor Apple cu 4 dolari, la 270 de dolari pe unitate, din cauza comenzilor slabe pentru noul iPhone XR.

În trimestrul patru fiscal, Apple a vândut 46,9 milioane de iPhone-uri, sub cele 47,5 milioane de unitฤƒลฃi anticipate de analiลŸti, potrivit datelor FactSet.

Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ