14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMusca, amendat pentru poluare

Musca, amendat pentru poluare

Presedintele PSD Arad, Dimitrie Musca, a fost amendat cu 30 de milioane de lei vechi pentru incalcari serioase ale mediului la firma pe care o conduce. Combinatul agroindustrial Curtici a fost amendat deoarece nu detinea autorizatie de mediu pentru constructia unui incinerator si o statie de epurare. Conform normelor europene, pentru a putea functiona, este nevoie de existenta acestor obiective.
Documentatia a fost depusa, dar nu a fost avizata inca de catre Agentia pentru Protectia Mediului. Se pare ca firma presedintelui filialei PSD polueaza solul din Curtici, panza freatica fiind ridicata. Combinatul agroindustrial a fost vizitat si de catre Ion Iliescu de mai multe ori cand era presedinte al Romaniei, unitatea fiind data mereu ca un exemplu pozitiv. Surse din Directia Agricola au mentionat ca in timp ce alte asociatii agricole erau mereu controlate si amendate, unitatea se bucura din plin de subventii si nu a primit amenzi in timpul guvernarii PSD, fiind cunoscuta prietenia dintre fostul sef al statului si Musca.
Social-democratii sustin, insa, ca este o comanda politica din partea actualei Puteri, care doreste sa se razbune pe fostul partid de guvernamant.
In municipiul Arad, tot fara acordul de mediu, a inceput si constructia magazinului “Selgros”, iar “Metro” a fost deja amendat din aceeasi cauza.

Cele mai citite

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă