12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialRica Serafinceanu si-a racordat tentaculele la "Electrica"

Rica Serafinceanu si-a racordat tentaculele la „Electrica”

Fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, s-a apucat de afaceri cu energie electrica, dupa ce tranzactiile cu utilaje miniere au cunoscut un regres considerabil. Pana de curand, Consortiul Industrial „Gerom” Petrosani (care cuprinde societatile „Umirom”, „Gerom” si „Gerom International”), era recunoscut pentru afacerile cu utilaje miniere desfasurate, in marea majoritate, cu Compania Nationala a Huilei (CNH), care au starnit numeroase scandaluri mai ales in perioada in care Serafinceanu era prefect al judetului din partea PSD.Blocajul financiar existent la nivelul CNH, precum si imputinarea fondurilor pentru investitii au facut ca si sumele alocate prin contracte partenerilor traditionali ai companiei sa fie din ce in ce mai mici sau platite cu greutate. Intre timp, pentru „Umirom” s-a declansat procedura de reorganizare judiciara, „Gerom Invest” a trecut sub „tutela” unei fundatii caritabile – respectiv Fundatia „Sfanta Maria", la care Serafinceanu este presedinte onorific, iar „Gerom International” s-a reorientat si s-a apucat de afaceri cu energie electrica.
Societatea a obtinut licenta numarul 704 de furnizare a curentului electric de la Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei (ANRE), valabila pana in luna octombrie 2007. Castigul este sigur, iar investitia aproape minima, mai ales ca furnizorii din domeniu nu au nevoie nici macar de retea proprie.
Directorul filialei din judet a „Electrica-Banat”, Florin Marza, a afirmat ca o societate care vrea sa devina furnizor de energie electrica trebuie sa depuna o solicitare la ANRE si sa indeplineasca anumite conditii, dar foloseste retelele „Electrica”. Singura problema poate consta in atragerea clientilor, dar numai persoane juridice, consumatorii casnici ramanand la furnizorul traditional chiar si dupa liberalizarea pietei.
Firma fostului prefect este cea de-a doua din Valea Jiului care se reorienteaza spre afacerile cu energie electrica, ce par acum mai sigure decat cele practicate initial. Prima a fost una dintre firmele patronului echipei „Jiul” Petrosani, Alin Simota, respectiv „Atomis Energie” SRL, care, conform deciziei 634/2005, emisa de ANRE, a fost autorizata sa desfasoare, in regim concurential, activitatea de furnizare de energie electrica pe piata cu amanuntul.
Cel putin deocamdata, insa, cele doua firme din Valea Jiului nu s-au impus pe piata hunedoreana. Directorul Florin Marza a spus ca unul dintre cei mai mari consumatori, respectiv „Casial” Deva, a incheiat un contract de furnizare a curentului electric cu „Electromagnetica”, iar pe piata judetului patrunde puternic Compania de Energie Craiova.

Cele mai citite

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Alina Bica scapă de executarea unei pedepse de patru ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă