17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialRazboi media intre pretendentii la sefia Radio Timisoara

Razboi media intre pretendentii la sefia Radio Timisoara

Rezultatul concursului pentru ocuparea postului de redactor-sef la Studioul Regional de Radio Timisoara, care a avut loc la sfarsitul anului trecut, a incins spiritele in redactia locala a radioului public. Perspectiva revenirii in functie a lui Mihai Anghel, care fusese inlaturat din fruntea radioului din orasul de pe Bega de fostul presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune, Dragos Seuleanu, l-a revoltat de-a binelea pe liderul de sindicat, mai cu seama ca acesta s-a numarat printre cei sase candidati care si-au dorit sefia postului.
Realizatorul de emisiuni Marius Pentelescu, din postura de presedinte al Filialei Timisoara a Sindicatului Liber din Radiodifuziunea Romana, l-a atacat dur, ieri, pe Mihai Anghel, apreciind ca acesta este incompatibil din punct de vedere moral cu postul pe care urmeaza sa il ocupe. „Domnul Mihai Anghel a comis, in perioada 2002 Ð 2004, o infractiune pentru care nu a fost deferit Justitiei. Oficiul juridic din cadrul Radiodifuziunii Romane va analiza acest caz si va da o solutie. In situatia in care se va tergiversa analizarea acestei reclamatii, sindicatul va inainta propria sesizare catre Parchet”, a declarat Marius Pentelescu. Acesta s-a referit la faptul ca fostul director a incasat aproape 8.000 de dolari de la un cetatean american, cu titlu de sponsorizare pentru radio, iar acesti bani nu au intrat in contabilitate decat dupa doi ani.
Mai mult, reprezentantul sindicatului si-a amintit ca, in 2002, Anghel a angajat la radio un fost colonel de securitate, care avea misiunea de a pune pe picioare o retea de informatori. „La angajarea colonelului in rezerva Vasile Oiaga, Anghel s-a consultat cu unul dintre fostii sefi ai Securitatii Timis, semn ca fostele structuri aveau o oarecare influenta asupra sa”, a adaugat Pentelescu, inainte de a spune ca lupta si pentru asanarea morala a primului post de radio liber din vestul tarii.
In asteptarea numirii in functia de redactor-sef, pe care a castigat-o in urma concursului din data de 21 decembrie 2004, Mihai Anghel suporta cu greu toate acuzatiile venite din partea unora dintre colegii si contracandidatii sai. „Am folosit o relatie personala pentru a aduce bani in radio, asta ar trebui sa mi se reproseze. Cu persoana care mi-a dat banii, George Dancea, care este secretarul Comunitatii Baptiste din Statele Unite ale Americii si Canada, ma stiu de cand eram copii. El are vreo 30 de blocuri in America si doua in Resita. In fiecare an vine in Romania si arunca 10.000 de dolari pe reclama. I-am spus sa dea si la radio, pentru sponsorizarea unei emisiuni despre romanii din America. A fost de acord si mi-a dat mie banii, pentru ca in lipsa unui titlu nu putea sa-i depuna in contul postului. In momentul in care am intocmit contractul de sponsorizare, banii au ajuns in casierie”, s-a aparat Anghel. El a dezvaluit ca inainte de concursul din decembrie, acest aspect a fost verificat de seful auditului din Radiodifuziunea Romana, Gheorghe Bleau, care nu a gasit nimic ilegal.
Cat despre colaborarea cu fostul colonel de securitate, Vasile Oiaga, pe care l-a angajat cu misiunea de a infiinta o retea informativa, Anghel a spus ca informatiile au fost prezentate inexact. „L-am angajat cu contract de prestari servicii pentru a pune la punct o retea de corespondenti in localitatile importante din zona de vest a tarii. Corespondenti, oameni care sa ne anunte daca se intampla ceva, nu de informatori ca la Securitate”, a adaugat Anghel. El a mai spus ca acest proiect a fost abandonat dupa doar doua luni, la presiunea fostului presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune, Dragos Seuleanu.
Pentru a pune capat speculatiilor privind numele viitorului sef al Studioului Teritorial de Radio Timisoara, Mihai Anghel a precizat ca nu exista nici un motiv pentru care concursul din decembrie ar putea fi anulat.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă