16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimarii PSD refuza sa mai asculte de Prefectura Vrancea

Primarii PSD refuza sa mai asculte de Prefectura Vrancea

64 de primari din Vrancea cer printr-un memoriu trimis lui Calin Popescu Tariceanu si Ministerului Administratiei si Internelor demiterea subprefectului liberal Dragos Mircea. Edilii, alesi in fruntea comunelor ca reprezentanti ai PSD, il acuza pe subprefect de limbaj trivial, mai exact ca l-a injurat pe primarul comunei vrancene Nereju. „Dupa ce l-a insotit timp de trei ore pe subprefect, primarul localitatii Nereju, Ion Pauca, a avut parte de un tratament agresiv si nejustificat din partea lui Mircea Dragos Valentin care, profitand de prezenta mai multor cetateni in centrul localitatii, s-a lansat intr-o tirada politica, reprosandu-le primarului si locuitorilor sustinerea Partidului Social Democrat in detrimentul PNL, aducand injurii presedintelui Consiliului Judetean Vrancea si amenintand cetatenii ca localitatea va avea de suferit din punct de vedere al dezvoltarii sale daca acestia nu vor accepta politica PNL. Agresivitatea subprefectului, alimentata si sustinuta de presedintele organizatiei locale a PNL, Ion Caloianu, a depasit orice limita a bunului simt cand primarul a incercat sa evite o disputa politica, acesta fiind supus injuriilor si amenintarilor prferate intr-o maniera descalificanta pentru orice persoana, dar mai ales pentru un inalt functionar public”, spun in memoriul amintit cei 64 de primari. De altfel, subprefectul de Vrancea nu este la „prima abatere”. El a remis o serie de comunicate de presa in care, sub antetul Prefecturii Vrancea, a avut un limbaj care nu este tocmai adecvat in comunicatele oficiale.

PNL il sprijina neconditionat pe Mircea

In conferinta de presa organizata la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru, a facut o declaratie de presa in care isi arata sustinerea pentru Dragos Mircea, personaj promovat chiar de catre actualul presedinte al PNL Vrancea in functia de subprefect. Sapunaru a spus ca avea el informatii cum s-ar fi pregatit inca din 2005 o campanie mediatica impotriva lui Dragos Mircea. Atitudinea lui Sapunaru nu surprinde deloc. „Partidul National Liberal dezaproba recenta campanie de presa indreptata impotriva subprefectului judetului Vrancea, Mircea Dragos. Este inca o dovada ca PSD nu si-a schimbat deloc obiceiurile, ocupandu-se in continuare cu atacuri murdare si scandaluri de culise. Faptul ca subprefectul Dragos Mircea a luat atitudine fata de neregulile din activitatea baronului local Marian Oprisan a atras aceste scenarii de prost gust”, a afirmat Nini Sapunaru. De asemenea, Valerica Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului si presedinte al Ligii Alesilor Locali ai Aliantei PNL-PD Vrancea, este de parere ca relatiile alesilor locali cu Institutia Prefectului s-au desfasurat in conditii civilizate. „Nu putem sa credem ca domnul subprefect a avut o atitudine necivilizata fata de o persoana publica. Suntem constienti de faptul ca o mare parte din alesii locali ai PSD sunt de aceeasi parere, dar din pacate sunt in continuare antrenati in circuri politice de conducerea judeteana a partidului. Am fost alesi de cetateni pentru a munci in interesul acestora, si nu pentru a ne lasa antrenati in incercarile disperate ale presedintelui PSD Vrancea, Marian Oprisan de a hartui orice activitate folositoare comunitatii”, se arata in declaratia de presa semnata de Valerica Zamfirescu.

Prefectul Oprea: „De declaratii sunt satul”

Prefectul Ion Oprea i-a luat si el apararea lui Dragos Mircea, spunand ca nu crede despre acesta ca a purtat un asemenea dialog cu primarul de la Nereju. „Eu de declaratii sunt satul. Nu cred ca este o atitudine potrivita mai ales ca nu trebuie sa uitam un lucru, si anume faptul ca subprefectul a avut o misiune bine definita. A vrut sa faca o evaluare la fata locului a ceea ce au insemnat alunecarile de teren produse in data de 12 decembrie. A fost acolo in dubla calitate in conditiile in care eu eram in concediu, iar subprefectul a fost imputernicit sa preia atributiile presedintelui Comitetului pentru Situatii de Urgenta”, ne-a declarat prefectul Ion Oprea.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă