16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024

Breviar

Sindicat la Primaria Radauti

Angajatii din Primaria municipiului Radauti au infiintat un sindicat la finele saptamanii trecute. Pentru inceput, organizatia sindicala numara 30 de membri fondatori, acestia fiind functionari publici din cadrul institutiei si personal contractual din cadrul Primariei Radauti si al unitatilor subordonate municipalitatii si Consiliului Local. A fost votat Statutul sindicatului si a fost ales Biroul Executiv alcatuit din 11 persoane, iar lider sindical a fost desemnat purtatorul de cuvant al Primariei Radauti, Mirela Rusu. Urmeaza ca in aceasta saptamana sa fie depuse la judecatorie toate actele necesare dobandirii personalitatii juridice pentru sindicatul Primariei Radauti.

Functionarii bacauani, scoliti cu fonduri PHARE

O parte din functionarii din judetul Bacau vor fi scoliti cu fonduri externe. Consiliul Judetean Bacau a obtinut finantarea proiectului „Ori-zont 2007”, prin care 100 de functionari publici si personal contractual din cadrul institutiei, precum si 20 de functionari din primariile de comune vor invata sa lucreze pe calculator si sa intocmeasca proiecte pentru atragerea de fonduri externe. „Scopul acestui proiect il constituie modernizarea administratiei publice locale in vederea cresterii eficientei si transparentei actului administrativ”, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau. Valoarea totala a proiectului se ridica la 24.000 de euro, din care 4.000 de euro sunt participarea Consiliului Judetean, iar restul reprezinta finantare PHARE.

Un elev brailean a incendiat patul unui coleg

Jandarmii braileni s-au deplasat la Grupul Scolar „Edmond Nicolau”, unde au identificat un elev care, pe fondul unei glume, a incendiat patul unde dormea un alt elev. Marian I. de 17 ani, elev la Liceul „Panait Istrati”, a degradat prin incendiere mai multe bunuri din Caminul Internat care apartine Grupului Scolar „Edmond Nicolau”. Elevul a dat foc unei saltele, unei lenjerii si doua paturi, pe patul respectiv dormind elevul Paulica Ilie, de 16 ani. Piromanului i s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale, care vor fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Braila.

Bursele locurilor de munca, inutile

Din totalul de 2.240 locuri de munca oferite anul trecut la bursele locurilor de munca organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Neamt, au fost ocupate doar 428, ceea ce inseamna un procent nesatisfacator, sub 20%. Bilantul activitatii AJOFM Neamt arata ca, pe parcursul anului trecut, in judet au fost organizate 5 burse ale locurilor de munca. Prima manifestare a fost pe 18 martie si a fost dedicata femeilor, peste o luna s-a desfasurat bursa generala, iar la jumatatea lunii mai a avut loc manifestarea dedicata persoanelor de etnie roma. Urmatorul targ de joburi s-a adresat persoanelor cu handicap, iar ultima organizata a fost Bursa locurilor de munca pentru absolventi. Conform centralizarii datelor, efectuata de AJOFM, la toate cele cinci manifestari, pentru cele 2.240 de posturi vacante au concurat 2.350 de persoane.

Exodul elevilor vranceni catre Occident

In ultimul an scolar, aproape 100 de elevi vranceni absolventi au solicitat actele de studii de la Inspectoratul Scolar Vrancea pentru a pleca in tari din Occident, numarul acestora fiind in crestere. In cele mai multe cazuri, elevii au justificat parasirea tarii prin necesitatea de a fi alaturi de parintii lor, care muncesc in afara granitelor Romaniei.
O alta categorie este cea a elevilor care au plecat sa studieze in tari occidentale pentru ca situatia materiala le-o permite. Directorul Colegiului Economic „Mihail Kogalniceanu” Focsani, profesor Radu Stefan, este de parere ca parintii care platesc la scolile europene pentru pregatirea copiilor ar plati si in Romania daca elevilor li s-ar crea aceleasi conditii de studiu. De mentionat ca aproximativ 35% din populatia activa a judetului Vrancea lucreaza in strainatate.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ