17.8 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024

Breviar

Avocat cercetat pentru inselaciune

Un avocat din cadrul Baroului Bucuresti este urmarit penal pentru inselaciune in legatura cu un teren de aproape noua hectare. Potrivit unui comunicat de luni al Inspectoratului General al Politiei Romane, in 2005, avocatul, in varsta de 31 de ani, in calitate de reprezentant al unei persoane fizice, a utilizat in mod ilegal un proces-verbal de licitatie falsificat, din care rezulta ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului ar fi executat o creanta fata de o societate comerciala, asupra unui teren de 88.268 de metri patrati, situat in comuna Dascalu, judetul Ilfov, desi in realitate AVAS nu avea nici un drept de creanta asupra bunului. Anchetatorii au stabilit ca, in acest mod, terenul a fost dobandit de persoana fizica respectiva, pentru 78.000 de lei noi, valoare inferioara celei reale. Dosarul a fost trimis la Parchetul CAB.

Injunghiat pentru ca era prea cuminte

Talharii l-au omorat pentru ca era prea cuminte. Ciprian Lupu (22 de ani) locuia in suburbia Iasiului (com. Miroslava, supranumita „Beverly Hills” din cauza „padurii” dese de vile si castele de bugetari). A fost atacat pe strada de doi frati, nervosi ca tanarul era prea linistit.
Stefan Vieriu (23 de ani) l-a lovit pe Ciprian cu un cutit in piept. Cu sangele siroind, Ciprian Lupu a reusit sa se tarasca pana la un grup de cunoscuti si sa le spuna cine au fost criminalii, dupa care si-a dat sufletul.
Ciprian Lupu era foarte iubit de localnicii din „Beverly Hills”, atat in patura saraca a comunei, cat si de „domnii” cu vile din localitate. Toata lumea spunea ca este un copil cuminte ca o fata. Isi ajuta parintii in gospodarie si nu-si petrecea timpul prin discoteci sau crasme. Ghinionul a fost ca duminica noapte sa-i apara in cale Stefan Vieriu si fratele sau vitreg, Vasile Mazilu (21 de ani), si ei tot din Miroslava. Tinerii s-au intalnit intr-un maxi-taxi care face legatura dintre oras si „padurea” de vile. Dupa ce au coborat in Miroslava, Vieriu si Mazilu l-au urmarit pe Ciprian Lupu, l-au incoltit pe o straduta si l-au injunghiat.
Ajunsi la fata locului, medicii de la SMURD Iasi nu au reusit decat sa constate decesul tanarului de 22 de ani. „Suspectii nu au fost gasiti la domiciliu si, din cauza ca sunt extrem de violenti si periculosi, au fost dati in urmarire”, a precizat Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al IJP Iasi. Stefan Vieriu este acuzat de omor, iar Vasile Mazilu de complicitate, ofiterii de la Serviciul de Investigatii Criminale fiind pe urmele lor.

LADO cere protejarea minerilor

Liga Apararii Drepturilor Omului (LADO) cere Guvernului elaborarea unei strategii nationale care sa conduca la stoparea accidentelor tragice din bazinele miniere, ca acela petrecut la Mina Anina. LADO aduce critici conditiilor proaste de munca in care lucreaza minerii si vorbeste despre lipsa investitiilor si „amenajarea defectuoasa a minelor”. „Nu este vizibila pina in prezent nici o optiune strategica de dezvoltare economica a zonelor de minerit, pentru a crea o alternativa de trai celor care au mai ramas sa-si duca existenta in zonele in care locuintele nu au lumina, iar apa rece vine doua ore pe zi”, se arata in comunicatul LADO.

Cele mai citite

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidenศ›iale. Doi candidaศ›i au fost respinศ™i

Pรขnฤƒ รฎn prezent, pentru alegerile prezidenศ›iale din 2024 din Romรขnia, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ