12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialStrategie de dezvoltare viitoare la Onesti

Strategie de dezvoltare viitoare la Onesti

In cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local Onesti a fost aprobat un document de importanta majora pentru viitorul apropiat al orasului: strategia de dezvoltare a municipiului in perioada 2007-2013.
Abordata sistematic si aprofundat, pe directii de dezvoltare si domenii de activitate, de la economie si administratie publica, pana la sport si cultura, strategia a fost prezentata pe scurt de primarul Emil Lemnaru, care a evidentiat si principalele investitii programate in urmatorii sase ani.
Dintre acestea, cele mai importante sunt construirea depozitului ecologic pentru deseuri, a unei noi centuri rutiere ocolitoare si a pasajului pe sub calea ferata de la iesirea spre Bacau, realizarea unor noi ansambluri de locuinte si a unor noi sali de sport, precum si finalizarea catedralei ortodoxe, modernizarea spitalului, a bazarului si a sistemului de termoficare, urbanizarea zonelor marginase si informatizarea serviciilor publice.
Strategia mai prevede si alte obiective, dar proiectele necesita fonduri atat de mari, de ordinul miilor de miliarde de lei, incat unii consilieri au apreciat ca maretele planuri sunt nerealiste.
Totusi, Lemnaru a tinut sa sublinieze faptul ca unul din scopurile principale ale strategiei este tocmai acela de a atrage fonduri europene si guvernamentale. Consilierii locali au facut mai multe propuneri, cum ar fi construirea unor camine pentru batrani sau pentru persoanele nevoiase, precum si pentru implicarea in infiintarea unor noi locuri de munca.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă