6.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialDirectorul Spitalului Turda, demis pentru management defectuos

Directorul Spitalului Turda, demis pentru management defectuos

CLUJ. Directorul Spitalului Municipal din Turda (judetul Cluj), Victor Iosif Andrasoni, a fost demis din functie, fiind acuzat de management defectuos. Decizia a fost luata de seful Directiei de Sanatate Publica (DSP), Florin Stamatian. Mai mult, conducerea institutiei sustine ca directorul demis ocupa acest post ilegal, pentru ca Andrasoni a dat concurs pe o functie inexistenta.
Vestea demiterii a ajuns la spitalul din Turda prin intermediul presei, iar nu pe care oficiala. Cel putin asa sustine medicul inlaturat de pe post. Pe de alta parte, directorul DSP sustine ca i-a trimis lui Andrasoni ordinul de demitere prin fax.
Florin Stamatian a spus ca sefii de sectie i s-au plans ca directorul spitalului nu se preocupa de dotarea minima a unitatii. De asemenea, seful DSP sustine ca a vazut personal cum una dintre paciente, care suferise o operatie de cezariana, a fost transportata prin frig, prin curtea institutiei medicale, iar alti bolnavi sunt transportati cu targile pe scari.
Sala de sedinte a spitalului ar fi fost transformata intr-un depozit, toaletele nu au nici macar un colac de plastic, iar chiar la intrarea in biroul directorului se vede in tavan o gaura de dimensiuni respectabile.
Victor Iosif Andrasoni ocupa functia de sef al Spitalului Municipal de 7 ani. El a refuzat sa comenteze atat decizia de demitere, cat si motivele care au stat la baza ei pentru ca pe masa lui inca nu a ajuns nici o instiintare oficiala. Mai mult, medicul nu a dorit nici sa dea ochii cu presa.
Aceasta nu este prima demitere de sefi de unitati spitalicesti din Cluj ordonata de conducerea Directiei de Sanatate Publica. Acum aproximativ trei luni, in urma unor reclamatii, inspectorii DSP au facut un control si la Spitalul din Dej. Conducerea acestei unitati sanitare a fost, de asemenea, demisa.

Cele mai citite

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă