16.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialAtacam finalele cu o echipa de debutante

Atacam finalele cu o echipa de debutante

Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Daniela Druncea, Florica Leonida, Loredana Sucar si Elena Chiric sunt cele sase gimnaste care vor intra astazi in „focurile” Campionatelor Mondiale de gimnastica gazduite de localitatea daneza Aarhus.
Emotiile reprezentantelor noastre sunt uriase pentru ca toata lumea asteapta ca ele sa continue traditia gimnasticii feminine romanesti si sa urce pe podium. Acest lucru este insa extrem de dificil de realizat. Din cauza perioadei de tranzitie si a nenumaratelor probleme de sanatate din lot, echipa care ne va reprezenta la CM din Danemarca este formata aproape numai din debutante la o competitie de asemenea anvergura. Cea mai experimentata componenta a team-ului poate fi considerata Florica Leonida, argint in 2003 cu echipa la CM de la Anaheim, dar, din pacate, actualmente valoric ea nu se ridica la nivelul podiumului. Toate sperantele se indreapta catre Sandra Izbasa, devenita lider al formatiei noastre dupa ce, la primul ei concurs ca senioara – Campionatele Europene de la Volos din aceasta primavara -, a obtinut nu mai putin de cinci medalii, trei de aur – la individual compus, sol si sarituri, si doua de argint – la paralele si barna. Atat pentru ea, cat si pentru Nistor, Druncea, Sucar si Chiric intrecerea mondiala pe echipe la senioare este insa o premiera absoluta. Cu toate acestea, presedintele FR de Gimnastica, Adrian Stoica, s-a declarat optimist: „Fetele sunt ambitionate si doresc sa faca treaba cat mai buna. Sunt un pic timorate de anvergura competitiei, dar am incredere ca isi vor invinge emotiile si nu vor gresi. De fapt, este esential sa-si execute exercitiile fara ratari. Personal, cred ca se pot califica in finala de opt”. Antrenorul coordonator Nicolae Forminte, pentru care CM de la Aarhus sunt hotaratoare in ceea ce priveste ramanerea sa la carma lotului feminin olimpic, este insa sceptic. „Realistic vorbind, nu cred ca vom putea urca pe podium cu echipa. Noi ne dorim in primul rand sa ne clasam in primele 24 de nationale, pentru a ne asigura prezenta la editia viitoare a Mondialelor. Apoi vom mai vedea. Deocamdata, spun ca marele nostru castig este ca, in afara de vedeta noastra Sandra Izbasa, putem conta si pe Steliana Nistor la toate aparatele”.
Gimnastele noastre vor intra in competitie in aceasta seara, in ultima subdiviziune, a saptea, a primei zile a calificarilor. Romancele vor incepe la paralele si vor evolua alaturi de reprezentantele Argentinei, Mexicului si ale unui grup mixt de sportive din doua tari.

Baietii, aproape de lupta pentru medalii
I
Componentii echipei noastre masculine, care au intrat in competitie in prima zi a Mondialelor, s-au clasat pe pozitia a patra, dupa China, Japonia si Rusia, cu un total de 364,325 p., dupa prima runda a calificarilor. „Este greu de crezut ca vom mai putea fi intrecuti de altii astazi (n.r. – ieri au evoluat in calificari alte 17 echipe). Poate Germania sau Spania sa obtina, cu mari eforturi, punctaje peste noi, dar in opinia mea este putin probabil”, a declarat Adrian Stoica. De asemenea, punctaje de finale au obtinut Dan Potra si Flavius Koczi, la individual compus, Marian Dragulescu – sol, sarituri si bara, Daniel Popescu – sarituri si Koczi – cal cu manere.

Cele mai citite

Plaja de la Costinești va fi extinsă. Va avea o lățime de 100 de metri

Vești bune pentru turiști: plaja de la Costinești va fi extinsă, similar cu cea din Mamaia. Vor fi construite diguri pentru a lărgi și...

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă