21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialDistinctii din partea Muzeului din Timisoara pentru doi importanti arheologi germani

Distinctii din partea Muzeului din Timisoara pentru doi importanti arheologi germani

La Muzeul Banatului din Timisoara a avut loc, ieri, festivitatea de decernare a titlului de Membru de Onoare al institutiei culturale si a Medaliei de Merit pentru cateva personalitati, totul desfasurandu-se intr-o atmosfera de sarbatoare, pe ritmurile imnului „Gaudeamus Igitur”. Cei care au primit distinctiile sunt dr. Gisela Zahlhaas, director adjunct al Colectiei Arheologice de Stat din Munchen, si Michael Egger, seful Departamentului de Relatii cu Publicul din cadrul aceleiasi institutii.
Cei doi oameni de cultura germani au fost rasplatiti pentru activitatea deosebita depusa in organizarea expozitiilor „Oameni, Masti, Ritual” si „Orient und Okcident”. De asemenea, un rol important in obtinerea distinctiilor l-a jucat implicarea Giselei Zahlhaas si a lui Egger in popularizarea valorilor patrimoniului cultural banatean in Germania.
Cei doi sunt autorii unei expozitii arheologice inedite, intitulata „Culinaria Romana”, ce a avut ca scop reconstituirea felurilor de mancare servite in orasele romane si in alte parti ale continentului. Referitor la acest aspect din activitatea sa, Michael Egger a declarat: „Voi, romanii, aveti cele mai frumoase vase descoperite pe toata suprafata Europei. Uitandu-ma la fructele pe care le descopar in satele de la voi, sunt convins ca aici, in Banat, erau cele mai bune mancaruri de pe continent”.
„In ultimii 30 de ani am organizat expozitii in strainatate si abia anul trecut am avut ocazia sa prezentam o expozitie in Romania, in Timisoara. In 2005 am organizat o expozitie si am prezentat exponatul descoperit la Uivar, o masca preistorica. Vizitatorii au fost fascinati de obiect, acest lucru demonstrand ce importanta au descoperirile arheologice din Banat”, a spus Gisela Zahlhaas.
„Plimbandu-ma prin muzeul dumneavoastra am observat ca toate denumirile sunt traduse in limba engleza. In Germania nu e deloc asa. Si acest lucru m-a impresionat intr-un mod foarte placut”, a adaugat Egger.

Cele mai citite

Femeie lovită pe trotuar de remorca unei mașini

O femeie de 46 de ani a murit, joi seară, după ce a fost lovită, în timp ce se afla pe un trotuar din...

Criză la Hoffenheim, viitoarea adversară al lui FCSB din Europa League!

Hoffenheim, adversara FCSB în Europa League, trece printr-o criză profundă, echipa germană fiind afectată de schimbări majore în conducere și rezultate slabe în Bundesliga. Hoffenheim,...

Marcel Ciolacu: Nu poți face schimb ieftin de mingi cu mine. E jenant să fiu criticat de președinte

Premierul a reamintit că președintele are atribuții în Consiliul European, unde putea să ajute la negocieri pentru portofoliul de comisar european Marcel Ciolacu și-a cerut...
Ultima oră
Pe aceeași temă