29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialSpitalul Lupeni incearca sa-si "extirpeze" cabinetele medicale neautorizate

Spitalul Lupeni incearca sa-si „extirpeze” cabinetele medicale neautorizate

Conducerea Spitalului Municipal Lupeni vrea sa evacueze din incinta, pe cale judecatoreasca, nu mai putin de 5 cabinete individuale private, ale caror medici care le deservesc nu sunt nici macar angajati ai institutiei sanitare. Mai mult decat atat, cabinetele functioneaza absolut paradoxal, in conditiile in care actul de inchiriere a spatiului nu este nici macar semnat de conducerea spitalului cu Primarie. Reprezentantii institutiei medicale vor sa-si recupereze prejudiciul creat prin functionarea acestor cabinete si sa se intre in legalitate.

Contracte aditionale de prelungire neconforme cu realitatea

Functionarea cabinetelor individuale private din incinta Spitalului Municipal Lupeni a fost autorizata de fostul director al institutiei, Iosif Csontos, implicat, de altfel, intr-o serie de scandaluri legate de modul in care a condus unitatea medicala. Conform documentelor existente, contractele de inchiriere s-au incheiat in 1 octombrie 1999, pentru vechiul sediu al Policlinicii Stomatologice din orasul hunedorean.
Ulterior, prin intermediul a doua acte aditionale, s-a prelungit functionarea cabinetelor in noul sediu al spitalului, insa de aceasta data autorizarea nu a fost data, asa cum era firesc si legal, de noua conducere a institutiei sanitare, ci de Primaria Lupeni, condusa de Cornel Resmerita (PSD), un apropiat al lui Csontos. Paradoxal, reprezentantii administratiei publice locale nu par sa cunoasca nici macar strazile, atata timp cat adresa trecuta in ac-tele aditionale ale contractului din 1999 – incheiate in 2003 si 2005 Ð este total gresita.
Astfel, in timp ce Spitalul Municipal functioneaza pe strada Padurarilor nr. 2, actele aditionale fac referire la functionarea cabinetelor pe strada Tudor Vladimirescu nr. 1.

Aviz de functionare pentru cabinetele favorizate

Atribuirea spatiilor pentru cabinetele individuale in noul sediu nu a fost accesibila tuturor si a fost insotita de scandal chiar de la inceput, adica din 2003. Astfel, decizia fostului director i-a determinat pe toti medicii angajati al spital sa depuna cereri pentru cabinete individuale, insa dorinta lor nu a fost infaptuita de conducerea de atunci.
Mai mult, spatii pentru cabinete individuale au primit doar cativa, pentru care s-a prelungit contractul de comodat existent. Printre medicii care au cabinete medicale individuale se numara, asa cum era de asteptat, sotia fostului director, Ecaterina Csontos, si chiar fostul director al institutiei, Iosif Csontos, care si-a deschis nici mai mult nici mai putin decat „cabinet de specialitate terapia durerii”. Cei 6 medici ocupa 7 spatii pentru care, insa, sustin surse oficiale, nu achita contravaloarea uitilitatilor, care, de fapt, nici nu poate fi perceputa atata timp cat respectivele contracte nu sunt legale.
In plus, doar Iosif Csontos este angajat al Spitalului Municipal Lu-peni, dar ca medic anestezist.

Se doreste intrarea
in legalitate

Actuala conducere a institutiei sanitare a decis sa demareze in instanta o actiune de evacuare a 5 cabinete individuale, pentru care nu are contract incheiat conform prevederilor legale. Actualul director al Spitalului Municipal, Elena Mateescu, a declarat ca prin intermediul instantei de judecata se urmareste doar intrarea in legalitate. „Trebuie sa gasim o formula atat pentru ocuparea legala a spatiului, cat si pentru recuperarea prejudiciului”, a spus aceasta.
Procesul se afla pe rolul Judecatoriei Petrosani, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru finele acestei luni.

Cele mai citite

Poliția germană investighează un cetățean german suspectat de crimă în cazul dispariției lui Madeleine McCann

Suspectul în cazul Madeleine McCann, Christian Brueckner, a mărturisit unui deținut că a răpit un copil dintr-un apartament din Portugalia, a dezvăluit astăzi senzațional...

Rareș, acest Toma Alimoș al politicii

Ieșind de la salonul de epilare cu laser, domnului Rareș Bogdan i-a bășit o idee. Ca să n-o uite, și-a notat-o iute pe...

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă