13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialFundatia "Maresal Ion Antonescu" ramane fara sediu

Fundatia „Maresal Ion Antonescu” ramane fara sediu

CLUJ-NAPOCA. Fundatia si Asociatia „Maresal Ion Antonescu” vor ramane fara sediu. Anuntul a fost facut de presedintele celor doua ONG-uri, istoricul Victor Rasbici. El crede ca exista persoane interesate sa puna mana pe sediul fundatiei si asociatiei, care isi desfasoara activitatea la etajul I al unui imobil de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.
Cele doua ONG-uri au ca obiect cercetarea istorica si sustin alte puncte de vedere decat istoriografia oficiala. De pilda, Victor Rasbici il considera erou pe Ion Antonescu, conducatorul Romaniei din perioada 1940-1944. El pledeaza pentru anularea sentintei de condamnare la moarte dictata de autoritatile comuniste impotriva lui Antonescu si pentru rejudecarea procesului, astfel incat instantele sa stabileasca daca fostul conducator roman a fost sau nu criminal de razboi.
Unul dintre sustinatorii celor doua organizatii neguvernamentale este fostul primar din Cluj-Napoca, actualul senator PRM Gheorghe Funar, cel care a repartizat ONG-urilor conduse de Victor Rasbici sediul de pe Bulevardul Eroilor.
De altfel, fostul edil a botezat una dintre cele mai importante strazi din cartierul Manastur cu numele lui Ion Antonescu si a organizat un concurs de idei pentru inaltarea unui monument al fostului conducator al Romaniei din perioada celui de-al doilea razboi mondial.
Gheorghe Funar a fost impiedicat sa isi puna planurile in aplicare de intrarea in vigoare a unei ordonante de urgenta care incrimineaza simbolurile fasciste, naziste si apologia unor personalitati condamnate pentru crime de razboi. Noua administratie clujeana nu impartaseste aceste puncte de vedere, iar asta ar putea fi una dintre explicatiile neprelungirii contractului.

Cele mai citite

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...

Pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou. Opt zile de evenimente în Capitală

Patriarhia Română a anunțat că vor fi aduse în Capitală și moaștele Sfântului Lazăr Începând de duminică, 20 octombrie, Capitala va fi centrul unuia dintre...

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă