20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăGDPRBreviar

Breviar

Lista cu medici si spitale la ambasade

Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in zonele afectate de prezenta virusului gripei aviare.
MAE precizeaza ca in prezent se inregistreaza focare de gripa aviara in urmatoarele zone: Cambodgia, China, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Indonezia, Japonia, Laos, Mongolia, Thailanda, Vietnam, Kazahstan, Federatia Rusa, Turcia (provinciile Eruzum si Van, situate in estul tarii, precum si provincia Yozgat, amplasata in centrul Turciei), Croatia. MAE ii mai informeaza pe romanii care calatoresc in strainatate ca, la nevoie, pot apela la ambasadele si consulatele Romaniei, unde pot gasi liste cu spitalele si unitatile medicale specializate care pot oferi asistenta medicala.
In acelasi timp, li se recomanda tuturor cetatenilor romani sa nu plece in calatorie fara sa incheie o polita de asiguare pentru calatorie, cu ajutorul careia pot acoperi cheltuielile medicale.

UE cere mai multa curatenie

O alimentatie mai sanatoasa in 2006, gratie unei legislatii mai stricte referitoare la produsele alimentare si hrana pentru animale. Comisia Europeana a anuntat ca, incepand cu luna ianuarie 2006, au intrat in vigoare mai multe texte legislative care abordeaza siguranta alimentara.
Prevederile fac, inainte de toate, trimitere la igiena. Reglementarile comunitare trebuie aplicate pe intreg procesul de productie, „de la ferma la masa”, potrivit afirmatiilor facute de catre comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorului, Markos Kyprianou. Noua legislatie prevede elaborarea „Ghidului de bune practici”, la nivelul Uniunii Europene, la nivel national.
Toate produsele importate sau exportate trebuie sa respecte aceleasi norme ce sunt aplicate produselor din Uniunea Europeana. Pentru reducerea maladiilor de origine animala, legislatia UE cuprinde si o serie de criterii microbiologice pentru anumite bacterii, cum ar fi salmonella. Criteriile microbiologice trebuie aplicate nu numai la produsele interne, ci si la cele de import. Noile reglementari prevad si masuri coercitive in caz de nerespectare a legislatiei ce ne poate garanta o alimentatie sanatoasa. Dar Comisia Europeana lasa pe seama autoritatilor nationale sa stabileasca dimensiunea contraventiilor pentru agentii economici indisciplinati.

Preparat din usturoi impotriva infarctului de miocard

Se curata 350-400 g de catei de usturoi, se trec prin masina de tocat si se adauga 250 ml alcool de 90 grade. Se pastreaza 10 zile la loc uscat, ferit de lumina, intr-un vas curat de sticla bruna acoperit. Se strecoara printr-un tifon si se lasa sa se limpezeasca 3 zile. Se beau, timp de 30 de zile, inaintea fiecarei mese, 50 ml lapte, in care se pun 5 picaturi din preparat.
In a 11-a si a 12-a zi de administrare se pun in paharul cu lapte 25 picaturi din preparat. Acest preparat lizeaza (topeste) grasimea de pe arterele coronare si previne cu succes infarctul de miocard si angina pectorala.

Cele mai citite

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...

Membrii Asociației „Moldova Vrea Autostradă” manifestare inedită pentru autostrada A8

Membrii Asociaţiei "Moldova Vrea Autostradă" au bătut toba, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra importanţei începerii lucrărilor la autostrada A8. Reprezentaţii MVA speră ca prin...

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale, menținând însă candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă